Bestefaren hans vandret til stadighet avsted. 15-åringens løsning? Genialt.

Da Kenneth Shinozuka var fire år, begynte bestefaren hans, Deming, å vise tegn til Alzheimers. Få år senere begynte Deming å vandre avsted om natten. Etter et tilfelle der Deming vandret helt ut til motorveien, visste Kenneth at noe måtte gjøres for å beskytte sin bestefar.

Kenneth prøvde å finne en innretning som kunne advart ham hver gang bestefaren la ut på sine vandreturer, men til ingen nytte. Han bestemte seg dermed for å ta saken i egne hender og skapte en sensor som reagerte ved trykk. Han festet sensoren til bunnen av en sokk som skal brukes av Alzheimer-pasienter når de sover. I det øyeblikket pasientens fot treffer bakken, sender sensoren et signal til en mobiltelefon for å varsle pårørende eller familiemedlemmer om vandringen. Sokkesensoren er så effektiv at den oppdaget hver av de 437 registrerte tilfellene av Demings vandring, og den gjorde det uten noen falske alarmer.

Vi i Viral’o’Mania ble blåst i bakken av Kenneths briljante oppfinnelse og visste at vi måtte dele den. Med en stadig økende forekomst av Alzheimer-tilfeller og den medfølgende risikoen for at pasienter kan begynne å vandre og utsette seg selv for skade, er det viktig å ta i bruk de metoder man kan for å gjøre disse menneskene tryggest mulig.

Se videoen for å se hvordan Kenneth sprer bruken av sensoren, samt det bemerkelsesverdige forholdet han har til sin bestefar. Kenneth og Demings historie er absolutt verdt en titt.