De var i båten da en ung bjørn kom svømmende mot dem, med hodet fanget i plastbøtte.

En familie av båtfolk reddet en ung bjørn idet den kom svømmende med en stor plastbøtte fast på hodet.

Tricia Hurt og hennes familie fisket i Marsh-Miller-innsjøen i Wisconsin da de oppdaget en bjørn som hadde satt fast hodet i noens søppel. Bjørnen hadde blitt oppdaget på land av lokalbefolkningen i flere dager på rad, men nå svømte bjørnen rundt midt uti innsjøen og slet med å overleve.

Ikke bare sto bjørnen i fare for å drukne da beholderen sakte fyltes med vann, men den slet med å puste.

redder bjorn1

Tricia Hurt

Tricia instruerte sønnen, Brady, om å styre båten nær dyret mens mannen hennes, Brian, forsøkte å trekke plastkannen av hodet på bjørnen.

Brian fortalte KARE 11 at han kunne høre bjørnen slite med å puste. Han klarte ikke å trekke dunken av på første forsøk fordi plasten var for glatt.

De prøvde igjen mens den utmattede og redde bjørnen svømte bort fra båten deres. Tricia ba Brady om å komme seg foran bjørnen, men uttrykte samtidig bekymring for at bjørnen skulle havne i båten!

Se videoen familien tok av redningen nedenfor:

Etter flere forsøk dro Brian endelig plastbeholderen av bjørnens hode til alles lettelse. Tricia ropte så til bjørnen: «Svøm lykkelig.»

Familien fortalte senere om eventyret da de ble intervjuet i nyhetsvideoen nedenfor.

Brian sa at bjørnen umiddelbart kunne puste lettere da han klarte å løsrive plastikkbøtten. Og Tricia delte på Facebook at hun «aldri drømte om at vi noen gang ville gjøre dette i løpet av vår levetid,» og la til: «Han kom seg til land etter det hele.»

redder bjorn2

Tricia Hurt

Plastforsøplingen som satt fast på bjørnens hode, var en stor ostebeholder-dunk og illustrerer hvor dødelig plastavfall kan være for ville dyr. For å sikre alle dyr, må du sørge for å kaste søppelet ditt på riktig måte!

Del med ALLE.

(Blå knapp nedenfor.) – Heldigvis gikk det bra denne gangen, men bjørnen skulle nok gjerne vært foruten denne skrekkelige opplevelsen…