Denne hjerteknuste hunden rømte hjemmefra hver dag – for å besøke sin døde eiers grav.

En lojal hund i Tyrkia ble utvilsomt veldig trist over eierens død. Hunden forsvant ofte fra huset, men ingen visste hvor han oppholdt seg, inntil en dag, da alt sto klart som solen…

Det berømte ordtaket om at «en hund er menneskets beste venn» er en standardsetning som beskriver en hunds lojalitet og kanskje det mest nøyaktige ordtaket som noen gang er formulert om hunder.

Vi husker alle hvor overrasket vi en gang ble over den hjerteskjærende historien om Hachiko og hans ekstraordinære lojalitet til eieren sin. Tilsynelatende har en helt likedan hendelse også funnet sted i Tyrkia!

zozo1


Det hele startet da tyrkeren Ismail Öztürk bestemte seg for å adoptere en forlatt nyfødt valp. Han ga valpen navnet Zozo og denne hunden ble svært knyttet til Öztürk fordi han tok så godt vare på ham.

zozo2

Men den 10. februar 2014 la imidlertid Öztürk inn årene for aller siste gang. Han forlot sin jordiske avatar og etterlot mange som sørget over hans død. Men han som tilsynelatende sørget sterkest av alle, var ingen andre enn lojale Zozo – hunden som åpenbart hadde knyttet et sterkt bånd til sin eier, eller kanskje «mester» er et mer passende ord…


zozo3

Kort tid etter Öztürks begravelse la familien merke til at Zozo ofte rømte hjemmefra, men kom så tilbake etter en stund. Imidlertid visste de ingenting om hvor Zozo hadde blitt av.

En dag skulle Öztürks sønn, Zafer, besøke sin fars grav. Da han kom gående der og så mot gravens retning, la han merke til en overraskende og gjenkjennelig skikkelse som lå på toppen av farens grav.

Figuren viste seg å faktisk være Zozo!


Familien innrømmet senere at Zozo hadde rømt hjemmefra for å besøke Öztürks grav fordi han savnet sin ‘mester’ så mye.

zozo4

Selv om Zozo ikke kan si hvor mye han savnet Öztürk med menneskeord, viste han sin kjærlighet ved å besøke graven hver dag.

Hans kjærlighet til sin mester er rett og slett så ren og ekte som det går an, helt eksepsjonell! Gjett om denne historien har gjort sterkt inntrykk på oss…


Hvis du syntes Zozos uforlignelige lojalitet og uforbeholdne ❤ kjærlighet ❤ til sin avdøde eier var like hjertevarmende- såvel som 💔 knusende 💔, som oss, så LIK og DEL historien hans sammen med venner og familie!