Hundene rømte hver natt, så de satte opp et kamera. Men ingen var forberedt på det filmen viste.

Det skjedde uforklarlige ting ved Battersea Dogs & Cats Home i sørøst-England. Hver natt rømte flere av hundene, men personalet skjønte ikke hvordan det gikk til. Med nye overvåkningskameraer håpet de å kunne løse mysteriet.

Battersea Dogs & Cats Home tar seg av forlatte hunder og katter som trenger et hjem. I motsetning til mange andre dyrehjem, har de ingen tidsbegrensning i forhold til dyrene. De avliver med andre ord ingen dyr. I 2014 tok de inn over 8000 dyr ved sine tre hjem.
hunder romte 1

En dag oppdaget de at flere av hundene rømte fra den ene avdelingen, og døren til burene var åpne. Hundene hadde tatt seg inn til rommet der de oppbevarte hundefôret, og urinert på gulvet i gangen. De hadde hatt seg en god fest, med andre ord.
hunder romte 1

De mistenkte at noen glemte å låse dørene, og ba personalet om å være ekstra påpasselige før de gikk hjem.

Men det tok ikke lang tid før det samme hendte igjen… og igjen.
hunder romte 2

Nå skjønte personalet at det ikke var noen som glemte å låse – hundene måtte ha kommet seg ut på en annen måte. Til slutt var siste utvei å installere overvåkningskameraer, og de ventet i spenning på resultatet.
hunder romte 3

De første nettene skjedde det ingenting, men noen dager etter fant de omsider ut hvordan hundene hadde klart å rømme.

En av hundene, Red, gikk frem til døren og stilte seg på to ben. Deretter kunne han uten problem åpne låsen med snuten og gå ut i korridoren.
hunder romte 4

Han gikk rett til rommet der maten var, og spiste i fred og ro. De andre hundene bjeffet og ville også ut.
hunder romte 5

Når Red var ferdig med maten gikk han bort til de andre sine dører, og åpnet de en etter en. Red valgte hvem han slapp ut – det var ikke de samme hver natt. Men bestekompisene hans slapp alltid ut.
hunder romte 6

På morgenen når personalet kom tillbake og så på opptaket, fant de omsider ut hvordan hundene hadde klart å rømme. De installerte ekstra lås på dørene, og Red kunne ikke rømme mer.

Litt leit for Red, som antagelig hadde hatt det moro om nettene. Det tok ikke lang tid før han kunne bevege seg fritt om natten igjen. To uker senere ble han adoptert av en familie og fikk seg et kjærlig hjem.
hunder romte 7

Her kan du se en video om hva som skjedde om nettene: