Mannen hennes løper fra dem på dyreparken. Hva han blir tatt i å gjøre ved apeutstillingen? Jeg er målløs.

Tilbake i 1990 gled en 62 kg sjimpanse kalt Jo-Jo ut i vannet ved Detroit Zoo etter å ha blitt jaget av en annen sjimpanse. Dusinvis av besøkende og dyreparkarbeidere så på mens han plasket rundt hjelpeløst. Det var en kabel i kabinettet, designet for å hindre sjimpanser fra å falle i vannet, men på denne skjebnesvangre dagen gjorde den ikke jobben sin.

Lastebilsjåføren Rick Swope sto der og så på i skrekk sammen med sin kone og tre barn. Han så den 18 år gamle sjimpansens ansikt og visste at han kunne ikke bare stå der og ikke gjøre noe. Det var som om Jo-Jo tigget etter en tilskuer som kunne komme og redde ham – og det var akkurat hva Swope gjorde.

Men tenk etter: Sjimpanser er fem ganger så sterk som mennesker og innhegningene i dyreparken var forbudte områder for besøkende. Det var også fullt av andre aper der som kunne blitt aggressive når som helst. Men uten å nøle det gram, løp Swope fra familien og hoppet inn i det forbudte apeområdet. Han grep fatt i den druknende skapningen, men mistet fort taket. Vannet var ikke så dypt, men det var skittent nok til at han ikke kunne se gjennom det.

Tilskuerne heiet på Swope i det han fikk tak i Jo-Jo nok en gang og klarte å hale ham i land. «Han var nesten livløs men du kunne se han fortsatt var i live. Han så på meg og jeg tror han skjønte hva som foregikk,» sa Swope til lokalavisen Chicago Tribune.

Takket være den 33 år gamle lastebilsjåføren overlevde Jo-Jo.

Rick Swope ser ikke på seg selv som en eksepsjonell person etter den heroiske redningsaksjonen hans, men vi må dessverre si oss uenig og si: Rick, du er absolutt en helt!

Del denne fantastiske innsatsen hans for å redde den hjelpeløse sjimpansen fra den sikre død med dine venner og familie på Facebook.

Loading...