Pandaen sitter og hviler – da bestemmer turistene seg for å kaste stein på henne.

Pandaer er et av Kinas mest kjente dyr, og symboliserer vennskap og fred gjennom deres vennlige humør. Men til tross for at pandaer ofte viser folk godhet, kan man ikke si det samme om disse turistene.

Pandaen Meng Da bor i Bejing Zoo, og er derfor vant til at folk kommer dit for å se på henne. Men for en tid tilbake skjedde det noe forferdelig.

Meng Da satt i panda-paviljongen og hvilte i søvn da to av turistene mente hun ikke beveget seg nok. Det fikk dem til å begynne å kaste stein på Meng Da – alt for at hun begynte å bevege seg.

En video av hendelsen ble lagt ut på kinesiske sosiale medier, der turistene ble møtt av en hatstorm. Handlingene deres er nå kritisert kraftig over hele verden, etter at videoen har spredd seg som en brann.

I videoen kan du se at Meng Da, til tross for den forferdelige behandlingen, ikke ser ut til å bry seg så mye om steinkasterne. En talsperson for dyrehagen fortalte The Beijing News at dyreholderne hastet for å stoppe turistene og at Meng Da hadde overlevd uskadd i angrepet.

Men det verste av alt er at dette ikke er første gang noe slikt har skjedd. I fjor gjorde turister ved en panda-helligdom i Hanzhong det samme, og ble svartelistet og bedt om å forlate området.

Siden hendelsen skjedde, har Bejing Zoo lovet å forbedre sikkerheten til pandanens paviljong, og å foreta grundige inspeksjoner.

Du kan bare ikke gjøre dette! Ikke nok med at pandaen er fanget, folk har også nerve til å kaste steiner bare fordi den ikke beveger seg. Og til turistene som utførte gjerningen, har vi bare en ting å si: Skam dere!