16-åring tok livet sitt. Når moren leser siste melding på mobilen hans, strømmer tårene på.

daniel 16 selvmord

16 år gamle Daniel tok sitt eget liv etter at han hadde blitt mobbet under hele oppveksten sin. Da mammaen hans leste den siste meldingen på telefonen hans kunne hun ikke holde seg fra å bryte sammen.

I Norge er det om lag 63 000 skoleelever som mobbes regelmessig 2-3 ganger i måneden eller oftere.

Ingen barn skal ikke utsettes for mobbing, men det finnes likevel alt for mange som blir utsatt for det hver eneste dag.

I takt med at teknologien har utviklet seg, så har også mobbingen fulgt med på det. De vanligste formene for mobbing gjennom teknologi for eksempel stygge kommentarer eller bilder på sosiale medier, men også mobbing på sms.

Og det var akkurat dette Daniel Briggs ble utsatt for – og til slutt kostet det ham livet.

Daniel, som ble født og vokste opp i USA, bodde også der i løpet av hele sitt unge liv. Han ble utsatt for mobbing gjennom hele oppveksten, men det hele ble bare verre da han begynte på videregående.

Daniel gjorde så godt han kunne for å passe inn hos klassekameratene sine, men det eneste han fikk i gjengjeld var stygge ord, søppel som ble kastet på ham og trusler om han ikke gjorde visse ting.

daniel 16 selvmord 21

Og Daniel kunne bli mobbet for alt fra klærne sine til musikksmaken hans.

– De lette etter den minste lille ting, bare for å gjøre livet hans vanskelig, sier mammaen hans i klippet nedenfor.

Til slutt ble det for mye for Daniel, som bestemte seg for å ta sitt eget liv etter en meldingssamtale med en person fra samme skole.

Én skoledag fortalte Daniel Briggs at han hadde tenkt å skyte seg selv ihjel og ingen av klassekameratene reagerte.

Daniel døde, bare 16 år gammel.

Familie og venner var helt knust over Daniels død og etter sønnens bortgang sjekket mammaen hans gjennom telefonen hans for å se om hun kunne finne noe som kunne forklare selvmordet.

Og det var da hun gjorde den grusomme oppdagelsen.

“Du burde ta et våpen og skyte deg selv,” skrev en elev.

“Du trenger ikke være urolig, for jeg kommer til å gjøre det,” svarte Daniel.

“Bare gjør det, eller hold kjeft!” svarte eleven tilbake.

I videoen nedenfor forteller Daniels mamma om den tragiske historien og hvordan de har jobbet seg gjennom sørgeprosessen.

Hun håper at hun kan utrydde mobbing i fremtiden om hun snakker åpent om dette og at ingen skal være nødt til å gå gjennom det samme som Daniel gjorde.

daniel 16 selvmord 31

Hun har også et viktig budskap som alle burde ta til seg:

– Når noen sier at de skal skade seg selv på noen måte, gjør noe! Si det til noen, eller snakk med personen. Ta 15 minutter av tiden din til å få denne til å føle seg verdt noe. Og når noen mobbes, ikke bare stå der ved siden av, for da er du like skyldig som mobberen. Om du ikke tør, eller er redd for at det skal skje noe, snakk da med en voksen og ikke slutt å mase om det før noe blir gjort!

Nå deler vi dette og hjelper Daniels mamma i kampen hennes med å utrydde mobbing. Ett offer er ett offer for mye!