Gutten fikk hodet «revet av» innvendig. Nå hylles mirakeloperasjonen som reddet babyens liv.

Når jeg leser om voldsomme bilulykker der barn er involvert får jeg alltid en klump i halsen. Det er også tilfelle i denne historien, men heldigvis endte det bra.

Lille Jackson Taylor satt i bilen sammen med sin mor og hans ni år gamle søster da ulykken skjedde. Deres bil kolliderte med en annen bil i 110 kilometer i timen. Kraften i kollisjonen var så brutal at lite Jackson, bare 16 måneder gammel, fikk hodet revet fra ryggsøylen. Et fenomen kjent som en «intern halshogging».

Men etter seks lange timer med operasjon, klarte det australske medisinske teamet med Dr. Geoff Askin i spissen, å erstatte Jacksons virvler. Nå spres denne rørende historien over hele verden, og legene blir hyllet fra alle hold etter å mirakuløst ha holdt gutten i live. Så fint at Jackson er på beina igjen!

Etter kollisjonen så det mørkt ut for 16 måneder gamle Jackson Taylor. Legen som ledet operasjonen forteller til 7News: «En del barn ville aldri overlevd krasjet i utgangspunktet, og om de så gjorde det, ville de aldri kunne røre seg eller klare seg på egenhånd igjen.»
jackson1

Ved å bruke en liten del av en ledning og et stykke av den lille guttens ribbein, klarte kirurgene å sette sammen ryggvirvlene igjen. Legene kaller det et mirakel.
jackson2

Lille Jackson har gjort store fremskritt etter omfattende kirurgi, men må ha en form for støttekrage i 8 uker etter operasjonen. Den gode nyheten? Etter dette vil han bli helt restituert.
jackson3

Vidunderlig nok overlevde resten av familien og kom uskadd fra kollisjonen, men det er lille Jacksons kampvilje og legenes store innsats som har gjort størst inntrykk på meg. Så fint å se alle så glad igjen!
jackson4

Bildekilde.

Jacksons mor kaller det hele et «mirakel» og det holder jeg med henne i. Legene som reddet denne babyen fortjener all hyllest de kan få.