Bonden trygler sin hest om å ikke dø. Men så – se hva hun gjør med beina sine…

Marek Slodkowski gikk inn i låven en dag og oppdaget det utenkelige. Hans hest, som heter Freedom, hadde falt i en vedlikeholdsgrop. Slodkowski hadde oppdradd hester på gården i 13 år, men aldri hadde han opplevd noe lignende.

Først begynte Slodkowski å stappe gropen med høy, i håpe om at nok av det ville gi henne nok høyde til å presse seg ut. Det fungerte ikke. Da tilkalte han brannvesenet. De stilte opp i hopetall, og prøvde å bruke tau for å løfte Freedom ut, men de var ikke sterk nok. Slodkowski var knust. Time etter time ble Freedom mer og mer utmattet.

«Ikke dø. Ikke dø,» hvisket han til henne, samtidig som han strøk hennes manke. Freedom så ut som hun driftet avsted, lei av å slåss. Brannmennene prøvde og prøvde, om og om igjen å redde hesten. De var tom for ideer, og alt Slodkowski kunne gjøre var å trøste sin baby.

«Det vil gå bra,» hvisket han til henne, mens han strøk på hodet hennes der hun lå livløst. Så skjedde det noe fantastisk. Det var som om Freedom hadde fått en strålende idé på egen hånd. Freedom kom seg opp på beina etter timer med å være ute av stand til å stå. Hun begynte å bruke sine forbein til å komme fremover og hennes bakbein til å presse seg opp. Da brannmennene så hva hun gjorde, jobbet de med henne. Ved hjelp av et tau løftet de henne bak, noe som ga henne et dytt hun trengte for å hoppe opp. Slodkowski var lamslått og fortalte veterinæren at han egentlig tenkte: «Dette er slutten, hun kommer til å dø.»

Med kjærligheten til eieren sin, var Freedom i stand til å redde seg selv – med god drahjelp fra brannmennene. Del denne spektakulære redningsaksjonen hvis du er glad for at Freedom kom seg fri.