Lottovinner som ga bort halve formuen sin: «Jeg er avhengig av å hjelpe andre.»

En kvinne fra Hartlepool i England sier hun er blitt «avhengig» av å hjelpe andre etter å ha vunnet i lotto.

lotterivinner1

Frances Connolly / Kreditt: PA Media

55 år gamle Frances Connolly vant en premie på 115 millioner pund fra The National Lottery i 2019. Den summen tilsvarer i skrivende øyeblikk kr. 1 393 765 500,00 – altså så godt som utrolige 1,4 milliarder norske kroner.

Hun har allerede gitt bort halvparten av gevinsten. Hun anslår at hun har gitt bort 60 millioner pund, men sier hun ikke holder oversikt og spøker med at hun da ville vært bekymret for at mannen hennes skulle se det.


Connolly sier at å hjelpe andre «gir deg en buzz og det er vanedannende».

– Jeg er avhengig av det nå, bedyrer den gavmilde kvinnen.

Den tidligere sosialarbeideren og læreren har opprettet to veldedige stiftelser: En oppkalt etter hennes avdøde mor, Kathleen Graham, og en som heter PFC Trust, som støtter lokale unge omsorgspersoner, eldre og flyktninger i hjembyen hennes.

Hun støtter også lokalsamfunnsgrupper som hjelper folk med å få jobb. Hun gir elektroniske nettbrett til eldre mennesker slik at de kan holde kontakten med familiene sine.

Connolly misliker ideen om å bruke penger på luksus som yachter, og forteller at da hun hørte om noen som brukte 25 000 pund på en flaske champagne, fikk det henne til å tenke at de pengene kunne ha hjulpet en ung person med å kjøpe et hus.


Da hun ble spurt om hvorfor hun var så glad i å gi bort så mye, svarte hun: «Hvorfor ville du ikke det? Jeg har gjort det hele livet.»

«Jeg ville uansett vært millionær hvis jeg tok tilbake alle pengene jeg har gitt bort gjennom årene.»