Modig politihund gjorde den ultimate ofringen idet hun fanget terrorister bak Paris-angrepene.

Mer enn 100 væpnede tjenestemenn stormet en leilighet i Saint-Denis i Paris onsdag morgen (18. november), i den tro at hjernen bak Paris-massakren, Abdelhamid Abaaoud, skjulte seg der inne, sammen med seks andre ISIS-terrorister. Blant politiet var den 7 år gamle politihunden Diesel.

Diesel ble sendt inn til bygningen for å snuse opp feller og vurdere graden av fare, men hun ble sprengt i luften da en kvinne løp ut av leiligheten og avfyrte skuddsalver mot tjenestemenn før hun detonerende sin selvmordvest. Fem andre politifolk ble skadd i operasjonen som varte i flere timer, og konkluderte med 2 terrorister drept og 7 mistenkte arrestert.

Den offisielle profilen til franske Police Nationale bekreftet at Diesel «ble drept av terrorister i den pågående operasjonen i Saint-Denis».

diesel

En politimann på åstedet sa det var «litt som å miste en av våre kolleger». Diesel mottok mange tjenestemedaljer i løpet av sin karriere, og var et uunnværlig medlem av styrken, opplyser politiet. Hyllester har begynt å strømme inn fra hele verden til ære for Diesel og hennes tapperhet. Hashtagen #Jesuisunchien (oversatt til norsk som «Jeg er en hund») har spredt seg viralt siden Twitter-brukere fikk høre om hundens død. En person skrev: «RIP Diesel, politihunden drept i Paris da hun taklet terrorister. De ukjente heltene i politiet fungerer #Paris.»

Hvil i fred, Diesel.

Del denne heroiske hundens historie med dine venner.