Jenta er bare 3 år, men når frisøren begynner å klippe lærer hun oss en lekse vi sent vil glemme.

Emily James er din typiske 3-årige prinsesse. Hun elsker neglelakk, prinsessekjoler og mors leppestift. Men selv om hun bor i en verden der enhjørninger, drager og magi eksisterer, har hun en ting eller to å lære oss gamlinger om livet.

Hva som gjør Emily spesiell er ikke bare hennes modne innsikt, men også hennes lange, bølgete hår. Når mamma og pappa presenterte ideen om å donere litt hår til fordel for barn med kreft, var Emily helt med på notene. Familien så på korte hårfrisyrer og foreldrene forklarte nøye for Emily at hennes hår ville bli svært kort, og at det ville ta lang tid før hun hadde langt hår igjen. Men Emily nølte ikke et sekund.

Hennes absolutte favorittfilm er «To på rømmen» («Tangled»), og det hjalp sikkert at Rapunzel i sluttscenene har en kort og bustete frisyre også. Mens Emily klippet håret, klippet også favorittdukken av seg sitt, og sammen har de vist at Emilys empati er større enn hos mange voksne.

– «Klipp litt og gi det til et barn,» som Emily klokt sier i videoen.

Dette er en verdifull lekse for oss som har ting i overflod: Når vi har mye av noe, gi det bort til noen som trenger det mer. Det er så enkelt.

Loading...