Nigeriansk gutt danser ballett barfot. New York-danseskolen så videoen og nå…? Wow.

En video på 45 sekunder av en nigeriansk gutt som danser barfot i regnet har landet den håpefulle danseren et stipend ved New Yorks ABT Jacqueline Kennedy Onassis School of Dance.

Nigeriansk gutteballettstipend

Anthonys dansevideo gikk viralt på sosiale medier med hundretusenvis av visninger fra mennesker over hele kloden.

nigeriansk gutt

Videoen fikk etter hvert oppmerksomheten til Cynthia Harvey, en tidligere hoveddanser ved American Ballet Theatre og den nåværende kunstneriske lederen for ABT Jacqueline Kennedy Onassis School of Dance, en av USAs mest kjente ballettskoler.

«En venn som bor i Storbritannia sendte meg videoen,» sa Harvey til Cincinatti.com. «I løpet av en dag prøvde jeg å finne ham.»

To dager senere klarte Harvey å kontakte gutten og læreren hans. Like etter hadde hun lagt til rette for fullt stipend, slik at Anthony kunne delta på det virtuelle ABT Young Dancer Summer Workshop, et tre ukers intensivprogram.

«Et barn som viser så mye dedikasjon, du må bare hjelpe,» sa hun.

Anthonys lærer, Daniel Ajala Owoseni, er en selvlært danser som åpnet Leap of Dance Academy i sitt eget lille hjem.

Videoen til Anthony ble filmet utenfor hjemmet hans på grunn av begrenset plass inne.

«Det fikk oss til å føle oss veldig overveldet og takknemlige. Vi kan ikke tro øynene våre og støtten vi har fått, noen ganger tror vi at vi drømmer. Gud har vært så nådig mot oss ved å tilby alle disse tingene. Anthony er veldig spent og har alltid vært en hardtarbeider, så han er glad for å fortsette å jobbe mot drømmene sine og ha denne muligheten,» sa Owoseni til Bored Panda.

Så utmerket og flott at i vår moderne verden kan folk fra «tredje verden» få slike muligheter, takket være internett. Del gjerne denne gladsaken videre for å vise at ingenting er umulig for den som jobber hardt nok.