Mor forlot lille Leo rett etter fødselen. Da ble far tvunget til å velge: Kona eller barnet?

For litt over et år siden ble Samuel Forrest pappa til lille Leo – men ved fødselen ble spedbarnet diagnosert med Down syndrom.

Samuel ble overveldet av nyheten. Idet han fikk sin nyfødte sønn i armene var det ingen tvil om at han elsket ham betingelsesløst, uansett hvilke helt uventede utfordringer som kom med på kjøpet. Tett etterfulgt av den første, kom en ny uventet u-sving – Samuels kone, Ruzan, ga ham er ultimatum. Ruzan ønsket ikke å oppdra et barn med Down syndrom, derfor måtte Samuel velge mellom ekteskap med kona eller deres velskapte sønn…

Han valgte Leo…

Samuel hadde bosatt seg i Armenia, konas hjemland, men bestemte seg for å ta Leo med tilbake til New Zealand, hvor han selv hadde vokst opp. En uke etter fødselen startet skilsmisseprosessen. Samuel trengte all den hjelp han kunne få, for å komme seg tilbake på føttene og siden historien hans gikk gjennom taket på internett, donerte mennesker over hele verden penger til far og sønn.

Det er ett år siden den gang og livet bærer fullmoden frukt for Samuel og Leo. Men nå kan Samuel fortelle om en overraskende vending i historien, som fant sted kort tid etter oppmerksomheten avtok. Den har aldri blitt offentliggjort – før nå.

Sam forteller at konen hans kontaktet ham tre uker etter at han tok Leo med til New Zealand. Hjertet hennes hadde tatt en beslutning. Etter en samtale med Ruzan kunne Samuel endelig forstå hvorfor hun hadde så vanskelig for å godta babyen sine spesielle behov.

”Det kom ganske klart frem at den viktigste faktoren for avgjørelsen hennes var hjemlandets kultur og det store presset fra samfunnet som medfølger,” sier Samuel til ABC.

”Hun var redd og visste ikke hva hun skulle gjøre. Jeg ble omsider enig om å møte henne og hun holdt Leo i armene sine for første gang. Før dette hadde hun ingen anelse om hva Down syndrom egentlig var, eller at det var noe håp,” la han til.

DEL denne pappaens historie med dine venner for å vise at det er håp – og det er så mye av det.

Loading...