Hun kjøper et varmt måltid til en hjemløs – da gir han henne et notat med sjokktilståelse.

Studenten og småbarnsmoren, Casey, var nylig på farten for å kjøpe litt frokost på Dunkin’ Donuts. Hun observerte en hjemløs mann i fortauskanten som gjorde et forsøk på å skrape sammen noen kroner.

Casey så han entre serveringsstedet i håp om å ha råd til noe å drikke eller spise. Det var da den snakkesalige fremmede inviterte til samtale av ren godhet og nysgjerrighet.

Casey har delt sin historie på Facebook og den har gått viralt med over 120.000 delinger. Og det er ikke uten grunn.

”Siden han hadde kanskje 1 dollar i kontanter, kjøpte jeg en kaffe og en bagel og inviterte han til å sette seg og slå av en prat med meg,” skriver Casey.


Uteliggeren, som het Chris, åpnet seg og pratet fritt med Casey om ting han mest sannsynlig ikke har delt med noen på en veldig lang stund – som for eksempel hvordan han aldri har fått muligheten til å bli kjent med sin far eller hvordan hans mor tapte kampen mot kreft. Han snakket om hvordan han takler å være uten tak over hodet, flørtingen med rusen og livet på gaten. Casey var lutter øre – og etter å allerede ha kjøpt en matbit og varm drikke til han, innså Chris at det fremdeles finnes genuint gode mennesker i verden.

Da Casey omsider reiste seg for å gå, ga Chris henne et lite håndskrevet notat. Da hun satte seg i bilen åpnet hun den sammenkrøllede lille papirbiten og hun kunne ikke tro det hun så.

notat1

”I dag var jeg på Dunkin’ Donuts og så en mann i fortauskanten som plukket mynter fra gaten og var klart og tydelig hjemløs. Da han omsider kom inn i lokalet, telte han myntene sine for å kjøpe noe å spise. Det var da jeg pratet til han, om igjen og om igjen, selv om han ble skikkelig irritert og ikke var særlig interessert i å snakke.”


notat2

”Siden han hadde kanskje 1 dollar i kontanter, kjøpte jeg en kaffe og en bagel og inviterte han til å sette seg og slå av en prat med meg. Han fortalte meg hvor slem folk flest vanligvis er mot han, fordi han er hjemløs, hvordan rusen har gjort han til en person han hater, at han mistet sin mor til kreften og det at han aldri ble kjent med sin far. At han bare har lyst til å være en person hans mor hadde vært stolt av (og dermed gikk den følgende timen til mer konversasjon).”

notat3

”Denne herlige mannens navn var Chris, og Chris var en av de mest ærlige og genuine menneskene jeg noen gang har møtt.

Da jeg kom på at jeg måtte tilbake til skoletimen og reiste meg for å gå, ba Chris meg vente et øyeblikk så han kunne skrive noe på en lapp til meg. Han unnskyldte den skjelvende håndskriften sin med et skjevt smil, før han dro av gårde.”

notat4

”Jeg åpnet lappen og dette er hva jeg leste:

’Jeg ville ta mitt eget liv i dag. På grunn av deg så vil jeg ikke det lenger. Takk, vakre menneske.’


Casey er beviset på at det eksisterer godsinnede mennesker i verden. Det må være skjebnen som bragte henne til Chris akkurat denne dagen. For de som tror på sånt. Hvis ikke er det bare en helt nydelig tilfeldighet.

Inspirer andre til å være mer åpen for de som ikke er akkurat som deg selv; DEL denne sterke historien.