Mannen ser gigantfisk svømme vilt mot båten – ser noe i munnen og handler lynraskt.

Det er mange dyr som man lurer på om virkelig trengs. Mygg kan være en av disse om sommeren, men faktisk er alle dyr nødvendig og har samtidig sin plass i økosystemet.

Men noen ganger går det ikke som dyrene hadde tenkt seg når de skal spise sin vanlige føde. Bare spør denne mannen som en dag fisket og fikk øye på en gigantisk fisk.

Men det var ikke fisken han var interessert i. Det så ut til at fisken hadde gjort en stor feil – og det hele ble til et redningsoppdrag.

Det var i Lake Grapevine i Texas, USA, at en vanlig fisketur skulle bli til noe helt annet. Noen fiskere fikk øye på en gigantisk ondsinnet fisk, kjent på engelsk som «catfish» og på norsk kaller vi den «malle» – som svømte i vannet, men ingenting så ut til å stemme.

Usedvanlig fangst

Noen sekunder senere hadde de fått den store fisken på kroken. De tippet den inn så den kom nærmere og nærmere, men bare meter unna båten så de et underlig syn. Den hadde noe i munnen.

Fiskerne så to bein stikke ut og de skjønte med en gang at det var en stakkars skilpadde som var blitt halvspist.

Til tross for den ondsinnede fiskens store munn, kunne den ikke svelge skilpadden, som nå satt fast som en plugg i munnen.

Måtte handle raskt

På det tidspunktet visste de ikke om skilpadden var i live, men hvis de ikke hjalp fisken raskt, kunne den også dø.

De hentet raskt fisken i båten og startet redningsaksjonen. Snart hadde de også fått ut skilpadden og klarte å kaste den tilbake i vannet, fremdeles i live.

Hvordan det gikk med skilpadden vet vi dessverre ikke. Men uansett om den overlevde eller ikke, reddet disse fiskerne livet til en fisk den dagen. Uansett hvilket dyr det er, disse menneskene er helter!

Se det utrolige redningsoppdraget i spilleren nedenfor!

Dyreriket over hele verden er omfattende, mystisk og heftig. Del denne artikkelen for å hedre disse heltene.