Forlatt hundemor funnet fastlåst til gjerde med kjetting – ammende sine 6 små valper.

Det er et altfor kjent syn, som de fleste av oss ikke kan forstå: Dyr som blir forlatt for å klare seg selv, men ikke overlate til å streife fritt, i stedet dumpet i bur eller bundet til rekkverk og lyktestolper.

Å forlate et dyr er en forferdelig handling i seg selv, men ideen om at du ikke lar dyret ha noen sjanse for å finne mat og vann ved å fange det, kan bare beskrives som grusomt.

Et bilde av en dumpet hund i Co Roscommon i Irland, blir delt av sjokkerte dyrevenner over hele verden.

ammende hund

Ikke bare er den mørke Lurcher-hunden festet til en port med en veldig kort kjetting, men ammer 6 nyfødte valper.

Heldigvis oppdaget noen henne i feltet og varslet Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ISPCA).

Den stakkars nybakte moren, som ble hetende Emmy Lou, satt helt uten mat eller vann, og redningsmenn fra ISPCA sa at det var heldig at hun ble funnet i tide.

ISPCA-senterleder Hugh O’Toole sa: «Å forlate en ung hund bare to år gammel bundet opp uten vann, mat eller husly ville definitivt sette hennes, sammen med sine unge valpers liv, i fare.»

«Jeg forstår ikke hvordan noen kan synes det er greit å la en hund være bundet til en port for å pleie valpene sine. Med det nylige nivået av nedbør og kaldt vær denne uken, kunne utfallet ha vært veldig annerledes, og jeg er glad vi ble varslet slik at vi kunne hjelpe dem,» uttalte han til avisen Irish Mirror.

ISPCA-ansatte forsøkte å spore hundens eier, men hun var ikke mikrochippet, noe som er et lovkrav i Irland, la Hugh til. Bortsett fra å være kalde og sultne, var hundene og babyene hennes i god behold.

«Våre sentre har kontinuerlig kapasitet, og med svært begrensede ressurser har vi noen ganger måttet bruke private kenneler for å hjelpe antallet dyr som venter på å komme inn, når det først er ledig plass,» sa Hugh.

ISPCA oppfordrer dyreeiere til å kastrere kjæledyrene sine for å bidra til å redusere antall uønskede dyr.

Valpene, kalt Billy Ray, Dixie, Dolly, Dotty, June og Patsy, vil forbli på ISPCA-krisesenteret frem til nyttår når de blir gamle nok til å bli omplassert.

6 valper

Dette er en utrolig grusom handling og jeg håper de finner den ansvarlige og straffer vedkommende deretter.

Del så gjerne denne nydelige hunden for å ønske henne og hennes valper all lykke i hele verden.