Politiet ser etter person som kappet av beina og halen til valp – etterlot den for å dø.

Dyremishandling er ikke noe stort politisk tema, men kanskje det skulle være det.

I en skog i Tyrkia ble det funnet en valp med avkappet hale og bein, og nå skriker tyrkerne på begge sider av politikken etter rettferdighet!

Dyrevernsorganisasjoner deltok ikke i denne kampanjen før hunden ble oppdaget i Sakarya-provinsen. Dette endret seg da bilder av den stakkars skapningen ble delt bredt online. (Valpen ble funnet i live, men døde noen dager senere under en akuttoperasjon).

«Uansett om det er hjemme eller på gaten, vil vi ta loven i betraktning og evaluere den,» sa Tyrkias president, og la til at en mistenkt var siktet for forbrytelsen. «Det er ikke noe akseptabelt med dette, men det er veldig viktig å vise denne bevisstheten.»

Dyrerettighetsgrupper mener Tyrkias dyrevelferdslovgivning er for slapp, delvis fordi mer presserende spørsmål, inkludert den 2-3 år lange «unntakstilstanden», ofte krever mer øyeblikkelig oppmerksomhet. Uansett kunne regjeringen lettere legge en slik bestemmelse til grunnloven, og ifølge rapporter er et slikt forslag allerede i arbeidene.

Presidenten er på lydopptak blitt hørt diskutere sine planer for den neste perioden, så dessverre holder vi ikke akkurat pusten for at Tyrkias dyrevelferd vil endre seg med det første.

Loading...