Politiet ser etter person som kappet av beina og halen til valp – etterlot den for å dø.

Dyremishandling er ikke noe stort politisk tema, men kanskje det skulle være det.

valpemishandling

I en skog i Tyrkia ble det funnet en valp med avkappet hale og bein, og nå skriker tyrkerne på begge sider av politikken etter rettferdighet!

Dyrevernsorganisasjoner deltok ikke i denne kampanjen før hunden ble oppdaget i Sakarya-provinsen. Dette endret seg da bilder av den stakkars skapningen ble delt bredt online. (Valpen ble funnet i live, men døde noen dager senere under en akuttoperasjon).

«Uansett om det er hjemme eller på gaten, vil vi ta loven i betraktning og evaluere den,» sa Tyrkias president, og la til at en mistenkt var siktet for forbrytelsen. «Det er ikke noe akseptabelt med dette, men det er veldig viktig å vise denne bevisstheten.»

stakkars hund

Dyrerettighetsgrupper mener Tyrkias dyrevelferdslovgivning er for slapp, delvis fordi mer presserende spørsmål, inkludert den 2-3 år lange «unntakstilstanden», ofte krever mer øyeblikkelig oppmerksomhet. Uansett kunne regjeringen lettere legge en slik bestemmelse til grunnloven, og ifølge rapporter er et slikt forslag allerede i arbeidene.

Presidenten er på lydopptak blitt hørt diskutere sine planer for den neste perioden, så dessverre holder vi ikke akkurat pusten for at Tyrkias dyrevelferd vil endre seg med det første.