Mann på fottur i avsidesliggende dal sjokkert over å oppdage forlatt valp på 100 meters dyp.

Zak Anderegg var på fottur på en soloferie i en avsidesliggende ørkenregion i Utah da han fant en svært avmagret valp som desperat klamret seg til livet. Han fant valpen forlatt på bunnen av en 100 meter dyp dal, helt alene.

Zak, en tidligere amerikansk marinesersjant, var fast bestemt på ikke å etterlate valpen og satte ut for å redde ham.

Zak og kona Michelle endte opp med å adoptere valpen de kalte Riley. Riley feiret nylig bursdagen sin og Zak skrev om hvordan livet har vært siden den skjebnesvangre dagen:

«Om morgenen 20. juni fant jeg Riley som ventet på meg i bunnen av en dal. Jeg kaller den dagen hans «gjen-bursdag» fordi et nytt liv begynte for ham den dagen. Hvordan han kom dit får jeg aldri vite. Jeg vet bare at siden den dagen har livet mitt aldri vært det samme. Han har blitt et kjært medlem av familien vår. Han er uten tvil en av de søteste hundene jeg noen gang har kjent… Han bærer ingen smerte fra sin erfaring i den dalen, bare entusiasme for neste eventyr. Han er en fantastisk lærer.»

Denne historien er beskrevet i boken «Rescuing Riley, Saving Myself». Mer info: Facebook.com/canyonpuppy