Video fra Hammerfest viser bedårende hvithval som prøver å bli venn med en måke

I noen måneder har en mystisk besøkende hengt rundt i farvannet utenfor Hammerfest: En hvithval, som noen sier ble trent av det russiske militæret, som han åpenbart må ha kommet fra.

Til tross for hans påståtte ekspertise innen hemmelige aktiviteter, har hvithvalen vist seg å være en ganske ekstrovert karakter.

Bare spør Jan-Olaf Johansen.

Spionhvalen har blitt en snakkis verden over.Johansen vandret langs kystlinjen i Hammerfest her om dagen da han la merke til hvalen, som oppførte seg på en uvanlig (og ganske sjarmerende) måte.

En tilfeldig fugl på vannoverflaten hadde tydeligvis fanget hvalens interesse, og han så ut til å bli venn med spionhvalen.

– Han lekte med fuglen hele tiden. Det som overrasket meg mest var hvor mild han var. Det var et syn man ikke glemmer, forteller Johansen.

Her er en video av det utrolige øyeblikket:Dessverre så det ikke ut til at måken ønsket å gjengjelde hvalens høflige innsats, og virket mer frustrert over hans utholdenhet enn truet av hans nærhet. Det ser ut til at hun hadde fått nok på et tidspunkt.

– Fuglen var uskadd og fløy avgårde, hevdet Johansen.

Siden denne hvithvalen først dukket opp, har enkelte vært engstelige for at han ikke ville være i stand til å ta vare på seg selv, forutsatt at han hadde blitt oppfostret av mennesker. Men ifølge Johansen, som ser hvalen av og til, ser han ut til å ha det bra – og ha det hyggelig.


– Han ser ut til å være frisk og rask, og leker seg masse, la Johansen til.

Loading...