En urørt leilighet i Paris ble gjenåpnet etter 70 år. Det de fant på innsiden er forbløffende.

I 1942 var det en ung dame i Paris som fryktet nazistene og flyktet til Sør-Frankrike. Hun etterlot seg en overdådig leilighet i Paris som hun aldri ville komme tilbake til. 70 år senere har dette skjulte skattkammeret av kunstverk endelig blitt blottet for første gang. Ett av maleriene er alene verdt over 3 millioner dollar – et utrolig funn.

paris1
Eieren av leiligheten døde for tre år siden i en alder av 91, og da ble det sendt et team for å undersøke leiligheten hun etterlot seg. Der fant de en fantastisk bevart og overdådig parisisk leilighet fylt med vakre antikviteter og kunstverk.
paris2

paris3
Men det var spesielt ett kunstverk som skilte seg ut fra resten av de kunstneriske og historiske gjenstandene: Den italienske maleren Giovanni Boldinis portrett av hans muse, Marthe de Florian. I maleriet er denne berømte parisiske skuespillerinnen avbildet iført en vakker og avslørende rosa musselinkjole. Maleriet ble malt i 1888, da de Florian bare var 24 år gammel, og det har blitt verdsatt til omtrent 3,4 millioner dollar.
paris4
I en interessant vri passende til en slik oppdagelse, viser det seg at leilighetens avdøde eieren var ingen ringere enn Marthe de Florians barnebarn. Det var ut fra kjærlighetsbrev mellom de Florian og Boldini funnet i leiligheten at kvinnen i maleriet ble identifisert.
paris5
Var ikke det fantastisk? Jeg elsker å se urørte tidskamre fra fortiden, så vakre og varmende. Del dette med dine besteforeldre, vil de elske det.