Gutt med Downs syndrom risikerte livet og hoppet i havet – grunnen spres nå i sosiale medier.

Valerio Catoia er en ung, italiensk mann med Downs syndrom. Han risikerte nylig livet sitt for å redde en jente som holdt på å drukne i havet – og nå hylles han som en helt over hele verden.

Valerio Catoia har likt å svømme siden han var veldig liten. Etter mye trening og hard disiplin, kom han seg til Paralympics i svømming.

En dag var Valerio på stranden Sabaudia, i den italienske byen Latina. Han var med sin pappa og koste seg i det fine været og behagelige havet. Plutselig hørte Valerio og hans pappa gråt og rop om hjelp fra to søstre, 10 og 14 år gamle. Den sterke strømmen dro dem med seg.

Valerio nølte ikke et sekund. Han kastet seg i havet med pappaen sin, for å redde de to søstrene. Så fort Valerio fikk tak i den yngste jenta, utførte han førstehjelp han hadde lært seg på et kurs.

Valerio dro den lille jenta opp på stranda, samtidig reddet faren den eldre jenta, skriver ABC.  Da de kom til stranden kom badevaktene, men Valerio og faren hadde allerede reddet de to søstrene.

Valerio ble en helt over natten – og ble hyllet for sitt mot rundt om i hele verden. Han satte pris på all berømmelsen i mediene.

Valerio fortjener virkelig all berømmelse i verden! Han nølte ikke et sekund og satte eget liv og helse på spill for å redde jenta! Det er ikke rart at han blir kalt en helt – DEL om du er enig!