Mann tar imot 16 år gammel hund – for å forsikre at hans siste dager blir så gledesfylte som mulig.

zack og henry

Når vi eier en hund, må vi innse at de ikke lever like lenge som vi ønsker. Vi håper alltid å gi dem det beste livet mulig mens de er hos oss, fordi de er en stor del av våre liv og deres egne liv. De fortjener alt det beste, og det er noe vi er fullstendig klar over.

Da medgrunnleggeren av Marleys Mutts og Pawsitive Change-initiativet, Zack Schou, først så den gamle hunden Henry på redningssenteret i Tehachapi, California, fikk han akkurat samme inntrykk. Den 16 år gamle hunden var mindre spretten og livlig enn de andre hundene på senteret, og pelsen hans hadde grå flekker og var ru.

henry1


Tanken på at hunden skulle tilbringe sine siste år på den måten, berørte Zack dypt, og han kunne ikke akseptere tanken. I mars 2021 tilbød han umiddelbart å bli Henrys adoptivfar. Hensikten hans var å gi Henry muligheten til å få nye venner og oppleve nye ting.

På grunn av sin høye alder hadde Henry i utgangspunktet problemer med å gå i begynnelsen. Men overraskende nok jobbet denne snille hunden hardt for å hente frem energi, og snart ble det flere og flere hjertevarmende øyeblikk av at han gikk og løp rundt.

henry2

Men så ble det oppdaget at Henry hadde testikkelkreft. Heldigvis klarte han å bekjempe sykdommen gjennom en vellykket operasjon. Denne hunden kjempet, som en helt, for sitt liv.


Ifølge Zack skulle ikke Henry bli hos ham lenge. Han spådde at, på grunn av hundens høye alder, ville den ikke ha mer enn noen få måneder igjen å leve. Men Henry ga ikke opp, og til Zacks overraskelse begynte han å virke yngre for hver dag som gikk.

henry3

Zack bestemte seg for å finne et nytt hjem til Henry, til tross for hvor fornøyd han var med den positive utviklingen. Han ønsket å gi denne sjarmerende lille hunden de beste årene i livet hans.

Henry hadde liten vanskelighet med å finne et hjem til tross for sin alder, takket være sin naturlige energi og glede. Hans nye mor elsker ham høyt og tar godt vare på ham. Hun deler til og med bilder av deres eventyr på sin egen Instagram-konto.


Henry kan fortsatt rusle rundt og nyte solskinnet. Han setter pris på naturen og er takknemlig for sin støttende familie og den store følgerskaren han har på nettet.

Takket være Zack, som møtte Henry på senteret og ønsket å sikre at Henrys siste øyeblikk skulle være så gledefylte som mulig, har Henry gått fra å være en eldre, hjemløs hund til å bli et elsket kjæledyr.

henry4

Historien om Henry er et inspirerende eksempel på kjærlighet og omsorg for eldre dyr. Selv om hunder som Henry ofte blir oversett på grunn av alderen sin, viser dette at de fortsatt kan ha mye glede og livsgnist igjen. Med rett omsorg og kjærlighet kan de oppleve nye eventyr og bli elsket for resten av sine dager.


La oss bli inspirert av Zack og Henrys historie og vise omsorg for eldre dyr i samfunnet vårt. Ved å åpne hjertene våre og gi dem en ny sjanse, kan vi sikre at deres siste øyeblikk er fylt med glede, kjærlighet og omsorg, akkurat som de fortjener.

Så DEL gjerne Zack og Henrys rørende historie med andre for å spre det gode budskapet.