Ulf så seg lei av fartssyndere – hans spenstige påfunn er sett av millioner verden over.

74 år gamle Ulf Schwerin hadde blitt lei av at bilistene kjørte for fort. Ettersom at kommunen ikke gjorde noe med problemet, bestemte han seg for å ta saken i egne hender. Han stilte seg ved siden av veien med en hårføner i full gang – i det fjerne så han ut som en politimann med et fartskamera.

ulf

74 år gamle Ulf Schwerin fra Sverige har bodd i Stora Mellösa noen mil utenfor Örebro siden 1979. I mange år har han vært vitne til bilister som kjører i en hastighet på 80 kilometer i timen, på en vei der grensen er 30.

– Folk bryr seg ikke. Du glemmer at det er 30 på ruten, forteller han til SVT.

Ulf har skrevet flere innsendinger og kontaktet politiet og svenske Trafikverket om problemet, men ingenting har skjedd.
ulf1

TOK saken i egne hender

En kvinne i England hadde lagt ut et innlegg der hun fortalte at hun sto utenfor med en hårføner ved siden av veien for å etterligne en politimann med måleinstrumenter – med stor suksess. Mange bilister hadde bremset betydelig da de så henne stå der.

Ulf ble inspirert og valgte å gjøre det samme, så i forrige uke tok han på seg en gul vest og en caps og gikk ut med konas hårføner på full styrke!

– Anslagsvis 70% av bilistene bremset da de så meg.

Blandede reaksjoner

Handlingen har møtt både positive og negative reaksjoner. Folk i andre områder av fylket har spurt om han kan komme innom og stå der med hårføneren sin, mens en lokal Facebook-gruppe har stilt spørsmål ved om det virkelig er helt lovlig å gjøre et slikt stunt.

På spørsmål om dette svarer Mikael Cederblad, som er gruppesjef ved trafikkenheten ved politiet i Örebro, at han ikke kan se noen ulovligheter i Ulf Schwerins handlinger.

– Så lenge han ikke begynner å stoppe biler eller ta en filtpenn og skrive politi på vesten, er det greit, sier han.

Hva synes du om Ulfs metode?

Synes du òg den var både kreativ og genial, så gi denne mannen den hyllesten han fortjener – DEL dette på Facebook.