Ulf så seg lei av fartssyndere – bevæpnet seg med hårføner.

74 år gamle Ulf Schwerin hadde blitt lei av at bilistene kjørte for fort. Ettersom at kommunen ikke gjorde noe med problemet, bestemte han seg for å ta saken i egne hender. Han sto ved siden av veien med en hårføner i full gang – i det fjerne så han ut som en politimann med et hurtigkamera.

74 år gamle Ulf Schwerin fra Sverige har bodd i Stora Mellösa noen mil utenfor Örebro siden 1979. I mange år har han vært vitne til bilister som kjører i en hastighet på 80 kilometer i timen, på en vei der grensen er 30.

– Folk bryr seg ikke. Du glemmer at det er 30 på ruten, forteller han til SVT.

Ulf har skrevet flere innsendinger og kontaktet politiet og Trafikverket om problemet, men ingen endring har skjedd.

Men nå har han tatt saken i egne hender etter å ha sett et innlegg fra England på sosiale medier. En kvinne hadde faktisk lagt ut et innlegg der hun fortalte at hun sto utenfor med en hårføner ved siden av veien for å etterligne en politimann med måleinstrumenter – med stor suksess. Mange bilister hadde bremset betydelig da de så henne stå der.

Ulf valgte å gjøre det samme, så i forrige uke tok han på seg en gul vest og en hette og gikk ut med kona sin hårføner i full gang!

– 70% av bilistene bremset antagelig da de så meg.

Blandede reaksjoner

Handlingen har møtt både positive og negative reaksjoner. Folk i andre områder av fylket har hørt fra ham og spurt om han kan komme innom og stå der med hårføneren sin, mens en lokal Facebook-gruppe har stilt spørsmål ved om det virkelig er lovlig å gjøre det.

Mikael Cederblad, som er gruppesjef ved trafikkenheten ved politiet i Örebro, kan ikke se noe ulovlig i Ulf Schwerins handlinger.

– Så lenge han ikke begynner å stoppe biler eller ta en filtpenn og skrive politi på vesten, er det greit, sier han.

Hva synes du om Ulfs metode?

Loading...