Komiker Brad Williams samler inn over $150.000 for å sende den mobbede 9-åringen til Disneyland.

En urovekkende video av en ni år gammel gutt som gråter og som sier at han vil dø, har gått viralt. Quaden, 9, ble født med Achondroplasia, en form for dvergisme. Moren hans, Yarraka Bayles, bestemte seg for å dele videoen online for å bevisstgjøre effekten av mobbing.

Videoen, som til nå har fått over 10 millioner visninger, vakte tusenvis av positive kommentarer. Andre har forsøkt å gjøre noe snilt for den unge gutten, så vel som andre som lider av mobbing.

Komikeren Brad Williams, som også har dvergisme, så historien, og den slo ham nært. Så han bestemte seg for å gjøre noe vakkert ved å prøve å skaffe 10.000 dollar for å hjelpe med å sende Quaden og moren fra Australia til Disneyland i California.

«Jeg setter opp denne GoFundMe for å gi Quaden beskjed om at mobbing ikke vil bli tolerert, og at han er et fantastisk menneske som fortjener glede. Jeg vil fly Quaden og moren hans til Amerika, skaffe dem et hyggelig hotell og ta med dem til Disneyland,» skriver han i en GoFundMe-kampanje.

Han fortsetter med å legge til: «Dette er ikke bare for Quaden, dette er for alle som har blitt mobbet i livet og fortalt at de ikke var gode nok. La oss vise Quaden og andre, at det er bra i verden og de er verdige det.»

Williams forklarte at han er i kontakt med Quadens mor, og at eventuelle penger som blir igjen etter at turen er betalt, vil bli gitt til velforeninger mot mobbing.

Ikke en dag etter kampanjen har den blåst bort målet om 10.000 dollar og samlet inn over $150.000 i skrivende stund. I dagens kurs tilsvarer det 1,4 millioner kroner.

«Bortsett fra noen få mobbere som mobber meg for å ta et standpunkt mot mobbere, er denne innsamlingen uvirkelig,» skrev Williams på Twitter. «Så fantastisk å se alle slags mennesker komme sammen. Quaden kommer til å få tiden av sitt liv! Og det er alt sammen takket være dere!»

Twitter-kommentatorer ble blåst bort av suksessen med kampanjen. «Hvis Gud skapte en person for å hjelpe denne ungen, er det absolutt du Brad,» skrev en bruker. «Du har et stort hjerte og jeg er trygg på at du kan bidra til å øke denne selvtilliten til barna.»

Mens en annen la til: «Du er fantastisk for å gjøre dette for ham og andre som blir mobbet. Jeg håper ting forbedres for ham. Det er altfor mye hat og uvitenhet i denne verden.»

Quaden har også fått støtte fra andre kjendiser, inkludert skuespilleren Hugh Jackman, som la ut en video til Quaden på Twitter.

DEL saken for å vise avsky mot mobbing, men også for å dele den fantastiske støtten Quaden har mottatt etter at mor postet den forferdelige videoen. Dette viser at vi står sammen mot mobbing og at det nytter.