Moren forlot ham og deres nyfødte datter. Nå går pappas brev som en farsott på nettet.

I januar 2015 kom 21 år gamle Richard Johnsons datter, Persephone, til verden. Men før den første måneden var gått, skjedde det noe tragisk: Moren rømte til en annen delstat i USA med den nyfødte jenta. Men hun angret seg raskt, og truet med å adoptere bort Persephone om ikke Richard kom og hentet datteren. Han hev seg på første fly, og hentet hjem datteren. Men snart fikk han en stor dose av virkeligheten.

Richard var ikke forberedt på å være alenepappa. Han var ensom og redd, og gjorde alt for sin datter, men han var ikke sikker på om han kom til å klare dette selv. Da fant han gruppen «Life of Dad» på Facebook, som viste ham at det fantes alenepappaer i samme situasjon som ham. Samt at det er mulig å lykkes som alenepappa.

Han skrev dette brevet til medlemmene i gruppen, og nå har brevet blitt en viral hit på internett:

”Hei alle sammen.

Jeg heter Richard Johnson og jeg er alenepappa til en liten jente som heter Persephone. Hennes mamma forlot oss en måned etter hun ble født. Vi vet fortsatt ikke helt hvorfor, men vi mistenker at det kan være på grunn av fødselsdepresjon. De første ukene var det bare jeg og min datter alene, men så fant jeg denne gruppen ved en tilfeldighet. Jeg var så nervøs og redd for å bli pappa, men når jeg ble alenepappa ble jeg plutselig tvunget til å ta ansvar. Jeg var rett og slett ikke sikker på om jeg kom til å klare det.”

alenepappa1

”Jeg kjøpte hver eneste «nye foreldre-bok» jeg kunne finne, og så over 1000 timer med videoer på YouTube om hvordan man håndterer vanlige foreldreproblemer. Så fant jeg denne siden, og innså at det var andre pappaer der ute som er i samme situasjon som meg selv.”

alenepappa2

”Denne siden ga selvtilliten min et skikkelig løft, og har virkelig hjulpet meg å klare alt dette.”

alenepappa3

”Vi er begge to lykkelige nå, og vi fortsetter å utvikle oss sammen hver dag. Hun er 10 måneder gammel, og jeg blir hele tiden spurt om råd om å være forelder av mine venner. Vi har kommet langt, min datter og jeg, og det har denne siden og alle menneskene her bidratt veldig mye til. Så takk så mye – fra oss begge to.

Hilsen, Persephone & Richard Johnson”

alenepappa4

Kilde.

Ikke bare synes vi at Richard virker som en suveren pappa, men han hjelper også mange andre foreldre igjennom å fortelle historien sin.

Dét synes vi fortjener å hylles, så del dette med dine venner om du er enig!