Mor deler video av sønnen som sier han bare ønsker å dø – for å vise effekten av mobbing.

En mor fra Brisbane, Australia, ber skolene om å lære barna bevissthet om funksjonshemming etter at en mobbingshendelse fikk hennes ni år gamle sønn til å gråte og si at han vil dø. Yarraka Bayles delte en emosjonell video av sønnen som gråt hysterisk etter skoletid på Facebook.

Quaden (9) ble født med Achondroplasia, en form for dvergisme. Bayles forklarte i videoen at han stadig blir mobbet for sin funksjonshemming.

«Jeg har nettopp hentet sønnen min fra skolen, vært vitne til en mobbeepisode, ringte rektoren, og jeg vil at folk skal vite, foreldre, lærere – dette er effekten som mobbing har, dette er hva mobbing gjør.» Det opplyser Bayles i videoen.

Bayles fortalte SBS at hun ankom skolen for å finne jenteelever som «klappet ham på hodet som en valp» og kommenterte høyden hans.

«Hun klappet ham på hodet som en liten valp. Datteren min og jeg så på hverandre, og vi ga signaler til ham om å spørre om han var ok, og han så på meg forferdet, som «ikke lag en scene mamma,» fortsatte hun.

«Du kunne se at han var veldig ukomfortabel, men han var så flink til å prøve å late som ingenting, han ville ikke at folk skulle vite hvor mye det påvirker ham. Han er så sterk og selvsikker, men det er tider som disse når du bare ser ham smuldre opp. Det var bare hjerteskjærende å se på, det gjorde at jeg følte meg hjelpeløs.»

Hun forklarte at hun delte videoen på nettet fordi mobbingen er konstant og Quaden har forsøkt selvmord flere ganger.

Moren forklarte at Quaden først hadde forsøkt selvmord i en alder av seks år da bestefaren hans gikk bort, og at han også har prøvd flere ganger siden.

«Det er den konstante mobbingen, navnekallingen, den konstante påpekingen av at han er annerledes, så nå har vi et alvorlig suisidalt barn som er syk av mobbingen som skjer hver dag han går på skolen eller er i offentligheten.»

«Jeg føler at jeg svikter som forelder. Jeg føler at utdanningssystemet svikter.»

Mens Bayles ikke klandrer skolen eller elevene for hendelsen, mener hun at det må gjøres mer for å lære barn om funksjonshemninger.

«Det ville løse så mange av problemene… det ville beskytte de andre barna med nedsatt funksjonsevne og hjelpe dem til å føle seg trygge.»

Quaden er siden blitt trukket ut av skolen, og moren vurderer å undervise ham hjemme.

Videoen gikk raskt viralt, med over 7 millioner visninger og 150.000 delinger. Kommentatorer oversvømmet videoen med positive meldinger, inkludert en som leste: «Jeg har møtt denne lille legenden – be ham å være sterk. Takk.»

En annen kommentator la til: «Mitt hjerte knuses for deg, du er vakker akkurat som du er.»

Til tross for litt kritikk for å dele det emosjonelle øyeblikket, sa Bayles at hun planlegger å holde videoen oppe for å vise effekten mobbing hadde på barnet hennes.

«Jeg har fått mye tilbakeslag for det, jeg tenkte to ganger på å slette det… men jeg ville at folk skulle se hvilken effekt mobbing har på barnet mitt. Hvis jeg ikke står opp og snakker for ham, hvem vil» sa hun.

Vi må stå sammen mot mobbing. Del denne saken for å vise alle hvilken kolossal effekt mobbing kan ha. Kun ved bevisstgjøring kan vi få til endring.