Ungdommene kjøper en gammel sofa på loppemarked – så finner de enkens hemmelighet i armlenet

Da disse vennene kjøpte en ny sofa, ante de ikke at de skulle finne en skjult skatt inni den.

De tre studentene Reese, Cally og Lara var romkamerater, og kjøpte i 2014 en gammel sofa på et loppemarked for litt over 180 NOK. Sofaen var både velbrukt og slitt, men til den prisen syntes vennene den var perfekt, ifølge skriver Daily Mail.

Men de rakk så vidt å prøve den før de oppdaget at det var noe skjult i armlenet.

Gjemte konvolutter i sofaen


Kollektivbeboerne så på film da en av dem følte at armlenet var litt rart. De skjønte at noe skjulte seg inni og bestemte seg for å åpne sofaen og se. Men ingen av dem kunne vært forberedt på det de ville finne.

I armlenet fant de en konvolutt, som inneholdt rundt 700 dollar. Dette tilsvarer cirka 6200 norske kroner. Magefølelsen sa at sofaen godt kunne skjule flere skatter, og etter et febrilsk leting fant de også flere konvolutter.

Summen av penger totalt? Litt over 363.000 kr!

Du kan forestille deg sjokket og lykken da de skjønte hvilken gullgruve de bokstavelig talt satt på!

Men i alt oppstyret oppdaget en av dem også at en av konvoluttene var adressert til en person. De skjønte umiddelbart at alle disse pengene faktisk hadde en rettmessig eier – og at de ville finne vedkommende.

Jakten på den rettmessige eier

De lette etter kvinnen hvis navn var skrevet på en av konvoluttene. Allerede neste dag besøkte henne, og ble ønsket velkommen inn. Hun kunne også avsløre at den gamle sofaen bar på en unik historie.

Hun fortalte studentene at pengene i sofaen var frukten av hennes og ektemannens felles sparing som hadde pågått i over 30 år. Etter at mannen gikk bort, ville hun ikke lenger sove i den store sengen, men begynte i stedet å sove på sofaen.

Årene gikk, og etter en stund hadde kvinnen helt glemt pengene som lå gjemt der. Datteren visste heller ikke hvor pengene var gjemt, så en dag bestemte datteren seg for å selge den gamle sofaen, og heller kjøpe moren en skikkelig seng.

Men takket være disse ærlige studentene havnet altså pengene tilbake til rett sted til slutt.


Kvinnen ønsket å belønne elevenes godhjertede gest, og ga dem rundt 9000 NOK hver som takk. Hør dem fortelle om hendelsen selv i videoen nedenfor og DEL denne utrolige historien med vennene dine!