William ble nesten kidnappet, men takket være mammas geniale løsning ble han reddet.

Som forelder, vet du at det kan lure farer rundt hvert hjørne for ens barn, og denne kunnskapen kan føre til at man blir overbeskyttende. Men denne svenske mammaen kom opp med en løsning som alle foreldre bør vite om.

11-åringen William Nilsson ble stoppet av en ukjent mann i Östersund som sa hans mor var havnet på sykehus med alvorlige skader. Mannen ba William å bli med ham, noe William i utgangspunktet sa ja til fordi han var bekymret for sin mor. Men plutselig husket 11-åringen hva han hadde avtalt med mamma, og spurte den ukjente mannen om «passordet». Det var da kidnapperen ble stum og ikke kunne svare på Williams spørsmål. Han skjønte at noe var galt, og syklet så fort han kunne fra stedet.

– Han visste ikke hva passordet var, og da skjønte jeg at han løy. Jeg var virkelig redd og syklet så fort jeg kunne, sier William i et intervju med svensk TV.

– Det var noe jeg lærte da jeg leste en artikkel i et blad, hvor nøyaktig det samme hadde skjedd med en mor. Da jeg snakket med William om dette, bestemte vi oss for et passord. Det viste seg å være veldig, veldig bra, sier Williams mor, Anna, som har levert en anmeldelse etter hendelsen.

Selv om triks som disse ikke skulle være nødvendig for at våre barn skal være trygge utendørs, så kan det redde liv. Vennligst del dette med dine venner, slik at det smarte trikset sprer seg videre. Har du andre idéer til løsninger i slike situasjoner? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet på Facebook.