Kreften tok 24 år gamle Linus. Men hans siste ord rører nå titusenvis.

Da Kia Dahlströms sønn, Linus Magnusson, var 17 år fant doktorene en hjernesvulst. I sju år levde han med kreften, men 24 år gammel tok kreften overhånd, og Linus gikk bort.  Nå ønsker moren å spre livskunnskapen hans gjennom et innlegg på Facebook.

Det han har å si har allerede blitt delt av tusener, og Kia er sikker på at Linus hadde elsket å vite at dette ble delt. Alt han ønsket var å nå ut til folk. En kraftfull påminnelse fra en usedvanlig klok mann for alderen, om å leve livene våre til det fulle, mens vi kan.

linus

Jeg er bare 24 år gammel, men jeg har allerede valgt ut mitt siste slips. Det er slipset jeg skal ha på meg under begravelse min om noen måneder. Det matcher kanskje ikke dressen, men jeg synes det passer perfekt til anledningen.


Kreftdiagnosen kom for sent til at det var noe håp om et langt liv. Men jeg har innsett at det viktigste når det gjelder døden er at du forlater denne verden litt bedre enn den var da du eksisterte.

Slik som jeg har levd livet mitt, hele min eksistens eller rettere sagt dens opphevelse, kommer ikke til å bety noenting ettersom jeg har levd livet mitt uten å sette noen avtrykk.

Tidligere var det mange ting som stjal mitt fokus. Men da jeg fikk vite hvor lite tid jeg har igjen stod det klart for meg hvilke ting som virkelig er viktige.

Derfor skriver jeg med et egoistisk utgangspunkt til deg. Jeg vil gi mening til livet mitt gjennom å dele det jeg har innsett med deg.

– Kast ikke bort tiden din på en jobb du ikke trives med. Det er åpenbart at man ikke kan lykkes med noe man ikke liker. Tålmodighet, engasjement og lidenskap kommer bare naturlig når du elsker det du gjør.

– Det er dumt å være redd for andres hensikter. Redsel gjør deg svak og er lammende. Om du tillater det så kommer redselen til å vokse seg sterkere for hver dag, helt til det ikke er noe igjen av deg. Bare skallet står igjen. Hør på din indre stemme og følg den. Noen tenker gjerne at du er gal, mens andre vil se på deg som en legende.

– Ta kontroll over livet ditt. Ta det fulle ansvaret for alt som måtte skje deg. Begrens dårlige vaner og forsøk å leve et sunt liv. Finn en aktivitet som gjør deg lykkelig. Viktigst av alt: La livet ditt formes av de beslutninger du har tatt, ikke av de du ikke tok.

– Sett pris på de menneskene du har rundt deg. Dine venner og din familie vil alltid være en utømmelig kilde til styrke og kjærlighet. Derfor skal du aldri ta dem for gitt.

Det er vanskelig for meg å sterkt nok uttrykke mine følelser rundt betydningen av disse punktene, men jeg håper at du vil høre på en som har opplevd hvor verdifull vår tid er.


Jeg er ikke lei meg – jeg innser at de siste dagene i mitt liv har blitt meningsfulle. Jeg plages bare av at jeg ikke kommer til å få se mange av de hendelsene som vil skje i verden fremover. Skapelsen av kunstig intelligens eller neste heftige prosjekt fra Elon Musk. Jeg håper også at krigen i Syria og Ukraina snart har en ende.

Du kan flyte videre i et liv skapt av omstendigheter. Miste dag etter dag, time for time. Eller så kan du kjempe for det du tror på og selv skrive om det i din livshistorie. Jeg håper du tar det riktige valget.

Skap et avtrykk i verden. Lev meningsfylt, hva nå enn det måtte innebære for deg. Jorden vi forlater er en vakker lekeplass der alt er mulig. Men vi er ikke her for alltid. Livet vårt er en kort gnist på denne vakre planet, en gnist som med høy hastighet flyr inn i det evige mørket i et ukjent univers. Så nyt tiden din her. Sørg for at den blir interessant. Sørg for at tiden teller!

Takk.

linus2

I ettertid av at innlegget ble lagt ut og delt på Facebook, hadde mamma Kia noen ord hun ville legge til:

«Jeg er helt overveldet av responsen på innlegget jeg skrev om min sønns budskap til oss. Når et par venner spurte om de fikk dele ordene han skrev før han døde, gjorde jeg innlegget offentlig. En uke senere har det blitt delt 52 000 ganger. Det var akkurat dette Linus ønsket. Å nå ut til folk.

Så mange mennesker har tatt kontakt med meg og fortalt om hvordan ordene har vært til støtte i vanskelige situasjoner og valg. Linus pratet om kreften og døden. La oss gjøre det naturlig å prate om vanskelige tema med hverandre. Ingen bør være ensom med det vanskelige.»

Denne kloke mannen har definitivt skrevet ord til ettertanke. Del budskapet hans i tråd med hans ønske – det er helt sikkert noen som kan ha behov for å lese det.