19-åringen vant «Biggest Loser». 10 år senere er han blitt brannmann og ser SÅNN ut.

I 2008 vant Sam Rouen den tredje utgaven av «The Biggest Loser», et realityshow der overvektige konkurrerer om å gå ned i vekt og vinne penger.

«The Biggest Loser» – kjent som «Slankekrigen» her til lands

Sam var bare 19 år gammel og veide 154 kilo da han startet showet og gjorde en makeløs reise der han gikk ned 71 kilo. I dag er Sam 29 år og jobber som brannmann. Det er åpenbart at han har beholdt sine gode vaner siden han var med i showet.

“10 år, djises. Det er lenge siden nå. Så mye har skjedd, gode ting, dårlige ting, alt imellom. Høye topper og lave daler. Alt jeg vet er at jeg ble kjent med fantastiske mennesker, og at jeg er ekstremt takknemlig for det, sier Sam.

Nå har han delt et før- og etterbilde fra å være en lubben tenåring til en godt trent brannmann. Han har også funnet kjærlighet og jobbet som modell i en veldedighetskalender med brannmenn. Han bruker plattformen sin til å forelese om trening og sunne spisevaner.

Til tross for kroppen sin har han fortsatt angsten:

«Jeg er fortsatt veldig selvbevisst. «Jeg kan fortsatt bli litt engstelig for å ta av meg skjorten når jeg er på stranden,» sa Sam til australske The Daily Telegraph.

Sams historie er ganske inspirerende og viser hva som kan gjøres med vilje, hardt arbeid og engasjement for et sunt liv. Sam har oppnådd sitt mål om å bli brannmann. Se hans makeløse forandring fra 2008 til i dag, nedenfor!

Sam har hatt kraftig benbygning siden han var barn og fikk tidlig et problem med overvekt. Da han nådde tenårene ble vekten et stort problem.

Dette er Sam, før han ble med i «Biggest Loser»:
sam1

I 2008 meldte han seg på realityprogrammet for å få hjelp til å forandre livet sitt.
sam2

Han gikk fra å veie 154 kilo…
sam3

…til å veie 83 kilo. Da hadde Sam gått ned hele 71 kilo på 12 uker!
sam4

sam5

– Jeg er nesten avhengig av styrketrening nå. Jeg elsker å kjøre tøffe økter med broren min, forteller han.
sam6

I tillegg har Sam oppfyllt sin barndomsdrøm om å bli brannmann.
sam7

Og han har stilt opp som modell i flere kalendere.
sam8

Brannmann Sam er litt av en mann! Snakk om forandring!
sam9

Han har også funnet kjærligheten med Dani som han er forlovet med.
sam10

Til tross for sin imponerede kropp, er Sam fremdeles en ydmyk mann med føttene godt plantet på jorden. Det er tydelig at de tøffe årene med overvekt fremdeles påvirker han i dag.
sam11

– Det hender at jeg fremdeles synes at det er litt skummelt å kle av meg på stranden, sier han.
sam12

Sams reise er virkelig inspirerende og viser at det faktisk går an å endre sin livsstil selv om det virker både vanskelig og uoverkommelig. Det viser at ingenting er umulig!sam13

– Du kan være helt på bånn, men med litt hardt arbeid og tålmodighet, kan du snu det rundt og oppfylle dine drømmer, sier Sam.

Hatten av for Sam! For en utrolig jobb han har gjort! Lik og del for å hylle hans innsats! 🙂