Nyfrelst manns mareritt tolkes som et tegn fra Det Aller Høyeste om å bygge ‘Noahs’ ark

Det er ikke mange som leser historien om Noahs Ark og tenker for seg selv: «Det der kan nå jeg og gjøre!»

Men det var tydeligvis akkurat det som skjedde med Johan Huibers. Eller i hvert fall litt forenklet sagt. Nederlanderen leste historien om Noahs Ark for barna sine ved sengetid en natt. Så en natt, hadde han en fæl drøm om at en forferdelig flom feide over hans hjemland og utslettet hele landet. Ettersom hans hjemland var Nederland er det ikke vanskelig å forstå bekymringen.

Som snekker av yrke så Johan på dette som et tegn fra Han der Oppe om å bygge sin helt egen ark, inspirert av selveste Noahs. 2 tiår senere er den endelig ferdig.
noahs ark

Da han først videreformidlet denne svært gode idéen til sin kone, var hun, overraskende nok, noe nølende (så typisk koner altså!)


Man kan bare forestille seg tankene og spørsmålene som gikk gjennom fru Huibers’ sinn på det tidspunktet. «Hva i alle dagers slags skrullpeis er det egentlig jeg har giftet meg med?» Ikke utenkelig at hun på dette tidspunkt faktisk begynte å stille spørsmål ved nesten alle avgjørelser hun hadde tatt gjennom hele livet.

Det vi vet er at hun til slutt spurte ham ganske enkelt: «Du skal ikke bare bygge en romrakett og ta familien på ferie til månen også, mens du er i gang?»

Vel, det endte ganske så utrolig nok med at Johan, med sin kone òg Guds velsignelse, fullførte arken, men noen månelanding vet vi ikke om det har lykkes familien å gjennomføre helt enda.

Johan’s Ark versjon 1

johans ark1


Johan avsluttet faktisk sin første versjon av en ark tilbake i 2006. Denne versjonen var imidlertid bare halvparten så stor som den Noah himself bygde.

Etter ferdigstillelsen av sin første ark ble Johan motivert til å bygge en versjon i full størrelse akkurat som den fra historien.

johans ark2

Johans flom-mareritt

Nederlendernes ønske om å bygge en ark ble altså delvis, eller helvis ansporet av et mareritt han hadde hatt. I følge familien hadde han hatt mareritt om en stor flom i Holland da Johan var 24 år gammel.


Begynner å bygge en ark

Johan begynte med å se på bygningsskjemaene som ble funnet i Det gamle testamentet. Han ble også hjulpet i sin innsats av flere amatørsnekkere som hadde hørt om hans første ark og var interessert i å hjelpe til med å bygge versjonen i full størrelse.

Huibers og hans assistenter tok fatt på jobben med å bygge det mektige skipet. Da prosjektet var ferdig, hadde det kostet familien 1,6 millioner dollar.

“Vi er ikke profesjonelle båtmakere. Mange ting her er litt skjevt,” sa Huibers senere.

Et imponerende skip tar form

Skipet ble bygget med en stålramme. Amerikanske sedertre og furutre ble også brukt på prosjektet. Skipet er omtrent 75 meter høyt, eller omtrent på størrelse med en 5-etasjes bygning. Det er 29 meter bredt og 125 meter langt og veier 2500 tonn.

Det er ganske stort, men vi er ikke helt sikre på at det fortsatt er stort nok til å få plass til to av hvert dyr på planeten. Mange av dyrene våre er tross alt ganske store.


Hvis vi derimot gir avkall på dyr og bare har folk på skipet, anslår Huibers at det kan inneholde mer enn 5000 av dem samtidig.

Ark blir en turistattraksjon

I Dordrecht, Nederland, ble arken en turistattraksjon etter at den var ferdig. Byen og Huibers-familien skulle imidlertid senere havne i en uenighet, og turiststedet ble lagt ned.

Huibers vurderte ideen om å seile arken til Brasil for OL i Rio 2016. Denne planen ble til slutt aldri oppfylt. Han hadde da ideen om å seile den til Israel, men brann i landet hindret ham i å gjøre det også.


Siden den ikke har noen motor (Noah hadde ikke det heller), må det brukes slepebåter for å trekke den. Prislappen for turen er anslått til rundt $ 1,3 millioner. Han leter etter donasjoner for å få det til.

Lær mer om denne livsstilsversjonen av Noah’s Ark i videoen nedenfor.

Vennligst DEL dette med venner og familie.