Møt quokkaen – verdens lykkeligste dyr. Dette er den søteste bildeserien du ser i dag.

Har du fulgt Viral’o’Mania på Facebook en stund (hvis ikke, kan du gjøre det her), så kjenner du nok til denne lille krabaten. Ja, vi har faktisk gjort ham til vår offisielle maskot og brukt det første bildet nedenfor som profilbilde i en lang stund allerede. Dette må være mitt nye, personlige favorittdyr (vel, delt førsteplass med så mange andre). Jeg visste ikke engang om denne skjønne skapningen for et par måneder siden, men nå er jeg helt fascinert… Og vi vil gjerne dele denne for-gode-til-å-være-sanne hjerteknuseren med deg.

Disse ti bildene viser den fascinerende skapningen Quokka, et lite, innfødt pungdyr som lever i et lite hjørne av det sørvestlige Australia. Og de har virkelig bare «gode sider» når det gjelder å bli tatt bilde av!

Quokkaen utgjør ingen trussel for mennesker, og kan være svært vennlig. Faktisk er den populært kjent som «verdens lykkeligste dyr». Dessverre kan dens vennlighet ha bidratt til den drastiske reduksjonen i befolkningen etter at dingos og rever inntok Australia. Den står nå i fare for å være utrydningstruet, og står oppført som «sårbar». Men heldigvis ser den ut til å blomstre opp igjen i noen områder, takket være innsatsen som har blitt gjort for å bevare dette spesielle dyret. Forhåpentligvis betyr dette at flere bilder og videoer av disse bedårende lille skapningene vil dukke opp på internett.

quokka1

quokka2

quokka3

quokka4

quokka5

quokka6

quokka7

quokka8

quokka9

quokka10

Del dette videre så andre kan få øynene opp for dette sjarmerende dyret.