En fremmed kjefter på henne for å bære babyen inntil kroppen. Jeg ventet ikke at hun skulle si DETTE.

Alle kan vi være skyldige i å stirre litt på andre mennesker og familier og lure på hvorfor de gjør som de gjør. Men det denne moren opplevde var i drøyeste laget…

Kelly Dirkes er en mor til flere barn med spesielle behov. Forleden da hun var og handlet på den amerikanske butikkjeden Target, fanget hun oppmerksomheten til en annen kunde som la merke til at Kelly holdt babyen sin i fatle, fremfor å dytte henne rundt i handlevognen.

Kvinnen fortalte Kelly bestemt at å dulle med spedbarnet sitt på den måten, ville hindre hennes uavhengighet og vekst. Enkelt sagt; å bære henne rundt hele tiden ville skjemme bort barnet.

Kelly simpelthen smilte og gikk videre. Den påtrengende damen ante ikke hvor feil hun tok. Tross alt er det enkelt å dømme andre, spesielt når du ikke vet deres livshistorie.


Nedenfor er et åpent brev som Kelly la ut på Facebook om den påståelige damen. Det hun har å si vil kanskje overraske deg.

Kjære kvinne på Target,

Jeg har hørt det før, vettu. At jeg «skjemmer bort» babyen. Du var overbevist om at hun aldri ville lære seg å være «uavhengig». Jeg smilte til deg, kysset henne i pannen og fortsatte å shoppe.

Hvis du bare visste hva jeg vet.


bortskjemt (1)

Hvis du bare visste hvordan hun tilbrakte de første ti månedene av sitt liv helt alene inne i en steril metall-barneseng, med ingenting annet å trøste seg med enn å suge på fingrene.

Hvis du bare visste hva ansiktet hennes så ut som det øyeblikket hennes omsorgsperson på barnehjemmet ga henne til meg da jeg vugget henne for aller første gang – flyktige øyeblikk av ro og fred blandet med ren terror.

Ingen hadde noen gang holdt henne på den måten før, og hun hadde ingen anelse om hva hun skulle gjøre.


bortskjemt (2)

Hvis du bare visste at hun ville ligge i senga si etter å ha våknet og aldri gråte – fordi frem til nå, ville ingen ha svart.

Hvis du bare visste at angst var en standard del av hennes hverdag, sammen med å banke hodet sitt i sengegelenderet og gynge seg selv for sanseinntrykk og trøst.

bortskjemt (3)

Hvis du bare visste at den babyen i fatle er hjerteskjærende «uavhengig»- og hvordan vi vil bruke minutter, timer, dager, uker, måneder og år på å overstyre den delen av hjernen hennes som skriker «traumer» og «ikke trygg».

Hvis du bare visste hva jeg vet.

Hvis du bare visste at den babyen nå klynker når hun legges ned i stedet for når hun blir plukket opp.

Hvis du bare visste at den babyen nå «synger» av hele sin lungekapasitet om morgenen, fordi hun vet at hennes lyder vil bringe noen til å løfte henne ut av senga og skifte bleien hennes.


bortskjemt (4)

Hvis du bare visste at den babyen vugges til å sove i sin mammas eller pappas armer i stedet for vugge selv.

Hvis du bare visste at den babyen fikk alle til å gråte den dagen hun strakk seg ut etter komfort, helt uoppfordret.

Hvis du bare visste hva jeg vet.

Å «skjemme bort» den babyen er den viktigste jobben jeg noen gang vil ha, og det er et privilegium. Jeg vil bære henne for en liten stund – eller så lenge hun vil la meg – fordi hun lærer at hun er trygg. At hun tilhører. At hun er elsket.

Hvis du bare visste…


bortskjemt (5)

Kilde.

Etter at hun la ut dette åpne brevet, har disse nydelige ordene gått som ild i tørt gress i sosiale medier, og inspirert bådre foreldre og andre, i hele verden.

Å dømme mennesker er enkelt, men å vise støtte og kjærlighet er langt mer givende.


DEL Kellys brev med ALLE barneforeldre, for det er alltid noen som vil kritisere.