Moren forlater babyen når hun ser at han har Downs syndrom – da gjør faren dette

Man skulle kanskje tro at når et barn blir født, er det garantert all kjærlighet i verden – fra begge foreldrene. Man tenker kanskje at foreldrene skal elske sitt barn betingelsesløst, uansett hvordan man ser ut og uansett hvordan man er. Men slik er det ikke med denne historien.

«Jeg er redd barnet ditt har Downs syndrom.» Det var det første Evgeny Anisimov hørte, rett etter at gutten ble født.

Gutten ble tatt med av legene for videre sjekk og Evgeny ventet med å si noe til sin utslitte kone.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre da jeg fikk vite hypotesen om at sønnen min hadde Downs syndrom. Jeg trodde jobben min nå var å stenge ned følelser, slutte å tenke og støtte kona mi fordi jeg trodde det ville være vanskeligere for henne. Vi ble lovet resultatet av analysen innen få dager. Inntil da bestemte jeg meg for å ikke si noe til henne, forteller Evgeny.

Da nyheten endelig kom og det viste seg at sønnen faktisk hadde Downs syndrom, hadde Evgeny allerede fordøyd det. Han var klar til å elske og ta vare på sønnen sin.

Men moren tenkte dessverre ikke det samme. Hun var redd babyen og ville ikke beholde den. Det skapte en konflikt mellom paret – som egentlig aldri har konflikter – og det endte med at de gikk fra hverandre.

– Når et barn blir født, spør han omverdenen: ‘Trenges jeg her eller ikke?’ Og jeg svarer med sikkerhet: ‘Sønnen min, du trengs!’. Å være sammen med ham, alene, er en normal handling for en normal mann. Jeg understreker – jeg er en normal mann, ikke en helt, sier Evgeny, som ofte får skryt for å ha oppdratt gutten alene.

Å være aleneforelder er ikke lett. Dette er sterkt gjort! DEL gjerne med venner og familie!