Marinesoldat nekter å forlate lojal løshund i Irak.

Nubs er en hund født i Irak. Han møtte general Brian Dennis i oktober 2007 og nesten umiddelbart ble det dannet et sterkt vennskapsbånd mellom paret. Dennis sier at det var mange herreløse hunder som søkte etter mat ved grensefortet han var stasjonert på. Hundene opptrådte som uoffisielle vakthunder og ga alarm hvis fremmede nærmet seg fortet.

Så snart Dennis møtte Nubs, lå hunden seg på rygg for å få litt magekos og begynte å leke med ham. Dennis sa at hele teamet hans ble bundet med hunden så snart de møtte ham.

Nubs fikk sitt kallenavn fordi han fikk ørene avskåret, en praksis som ble brukt i hundekamp. En dag da Dennis var ute på patrulje, oppdaget han at Nubs hadde vondt. Dennis ble fortalt at Nubs hadde blitt knivstukket av en irakisk soldat som hadde blitt sint på hunden og banket ham med en stor skrutrekker. Dennis tok den sårede hunden inn stelte med ham så han kom seg.

En stund senere ble Dennis tildelt et nytt fort, rundt 120 km unna. Amerikanske marinesoldater og soldater har ikke lov til å beholde kjæledyr, så da Dennis dro ut, trodde han at han sa «farvel» til Nubs for godt. Nubs jaget etter Dennis’ konvoi til de syklet ut av syne.

Forbausende nok var Dennis et par dager senere inne i hovedkvarteret ved fortet da en marinesoldat løp inn for å fortelle at noen var utenfor for å se ham. Dennis trodde soldaten snakket om en person, men da han fant ut at det var Nubs, løp han ut for å se ham, og hunden ble gal og hoppet på ham, overlykkelig over å se vennen sin.

Dennis kunne ikke tro det. Nubs hadde fulgt ham 120 km til fots! Ingen hadde noen anelse om hvordan den lojale hunden hadde foretatt reisen. Til tross for regelen mot å ha kjæledyr, bygde Dennis og hans marinevenner et hundehus for Nubs og lot ham bli.

Dessverre fikk en overkommando en klage, og Dennis ble beordret til å kvitte seg med hunden. Men Dennis visste at han denne gangen ikke kunne ta farvel med vennen sin igjen, og det var hans tur til å være en lojal venn.

Til slutt, med hjelp av venner, kunne Dennis skaffe penger som trengs for å få Nubs sendt hjem. De fikk mye støtte fra snille fremmede og venner i USA og i Irak, som alle hjalp til med å få Nubs og Dennis sammen igjen. Hjemme ble Dennis inspirert til å skrive en bok om hans eventyr med Nubs.

Del denne oppsiktsvekkende historien med familie og venner!