20-åringen dør av leukemi – så blir avskjedsbrevet hans funnet, som er noe alle burde lese.

Pablo Ráez fra Marbella i Spania, var alltid en glad, leken og optimistisk fyr som elsket å holde seg i form og være ute i naturen. Men 26. mars 2015 fikk han en beskjed som forandret livet hans. Han var 18 år gammel og fikk diagnosen leukemi.

Diagnosen skulle være begynnelsen på et mareritt. Han måtte gjennom både cellegift og beinmargstransplantasjon. Sykehuset ble hans andre hjem. Men heldigvis gikk ting på riktig måte – det virket som kreften endelig hadde blitt beseiret! 18-åringen begynte å drømme om å vende tilbake til sitt gamle liv med kjæresten Andrea, til sport og familien.

I ti måneder fikk han lov til å være lykkelig før marerittet fanget ham på ny. Leukemien kom tilbake og Pablo måtte gjennom det samme mareritt-scenariet igjen, men denne gangen var det vanskelig å finne en passende benmargsgiver.

Han startet en kampanje på Facebook, for å prøve å hjelpe seg selv og andre i sin situasjon. Han delte bilder av sitt daglige liv, og opprettet kampanjen som heter #retounmillón (utfordre en million), med målet å finne en million benmargsgivere i Spania mens han bevisstgjør. Han lyktes med begge sine oppdrag, men transplantasjonen som ble utført i oktober 2016 mislyktes, og Pablo sitt liv tok slutt. Til tross for dette fortsatte han å spre motet og den positive energien på sosiale medier.

Og kampanjen fungerte. Tekstene og bildene hans på sosiale medier ble bredt delt, og antall benmargdonasjoner i Spania økte med hele 1000%! Det gikk ikke lang tid før han hadde over en halv million følgere på Instagram.

25. februar 2017 sovnet Pablo inn. Før han forlot det jordiske livet, publiserte han en tekst på Instagram som fortsetter å deles over hele verden.

“Jeg har tenkt på noe jeg vil dele med deg. Vi lever i en verden der vi blir belønnet for hvor lenge vi jobber. Dette betyr at livene våre bestemmes av tiden. Vi lever som slaver i dette byråkratiske systemet. Sakte men sikkert ødelegger vi planeten vår: vi smelter polarisene, vi produserer uten kontroll, vi skaper kriger, dreper mennesker og mange andre ting som dreper jorden vår. Og alt dette for penger.

Vi er ikke fornøyd med det vi har, men vil alltid ha mer. Livet skal leves ganske enkelt: i et samfunn som virkelig bryr seg om alle mennesker og bryr seg om vår vakre jord. Vi må lære hva som virkelig er viktig, og sette pris på det. Vi må elske mer; oss selv og deretter hele verden. Du kan ikke elske andre hvis du ikke elsker deg selv først.

La oss alle smile litt mer, klem litt til, være fredelige og være den beste versjonen av oss selv. La oss være takknemlige for å være i live og våkner hver morgen.”

Pablo skulle motta en medalje fra hjembyen for sitt arbeid med #retounmillión-bevegelsen, men dessverre sovnet han inn før det kunne skje. Han fikk ikke sjansen til å motta medaljen, men arbeidet hans var ikke forgjeves.

Paulos ord er noe alle burde lese og la synke inn. Ofte er vi for opptatt med å imponere andre, i stedet for å sette pris på alle tingene vi har. Del gjerne for å spre ordet!

Loading...