Moren ammer ved det offentlige bassenget da en badevakt sier ifra. Svaret hennes har gått viralt.

Å føde et barn er noe av det mest naturlige i verden, akkurat som amming også er. Samme om en kvinne velger eller må gjennomgå et keisersnitt eller ikke kan amme, så hører man ofte om at mammaen kan få mange nedsettende kommentarer og blikk på grunn av dette. Og vi kan ikke unngå det faktumet at amming er et tema som fortsetter å skape kontrovers, på mange ulike måter.

Stephanie Buchanan er en av de som har skapt kontrovers, til tross for at det hun gjorde var helt naturlig. Hun er mamma til Roman, en 3 måneder gammel gutt, og de var ved badebassenget sammen med svigersøsteren hennes i Mora, Minnesota. De to kvinnene nøt sommerdagen og de 6 barna deres kunne få bade og holde seg avkjølt i varmen.

Det var da Roman begynte å bli sulten, så Stephanie ammet ham på gresset ved bassenget. Da kom en kvinne bort til henne og spurte om hun kunne dekke til seg selv, siden det var barn i bassenget. Deretter kom også en badevakt for å si at hun skulle dekke til seg eller gå til garderobene for å amme.

Stephanies svigersøster hadde også ammet og kunne ikke tro det hun hørte. Hun nektet å dekke seg til og forlate stedet, helt til det kom en politibetjent og ba dem om dra hjem med barna sine. Loven i Minnesota sier derimot at mødre har lov til å amme hvor som helst, selv om en nippel kommer til syne ved et uhell en liten stund.

Stephanie følte seg krenket og bestemte seg for at hun ikke ville stoppe der, så hun delte historien på Facebook etterpå. I videoen nedenfor kan du se svaret hun kom med og at hun oppfordrer andre mødre som ammer til å ikke la seg selv bli herset med på denne måten.

Amming er noe som er naturlig og heldigvis helt lovlig. Del gjerne denne artikkelen videre med dine kjære på Facebook!