Fanget på video: Bjørner går inn i kiosker for en kjapp matbit – skaper kaos.

I Kings Beach i California har noen ville bjørner blitt litt for komfortable med mennesker, og folk blir litt for dristige i deres nærvær.

En serie overvåkingsvideoer viser de galne konfrontasjonene mellom bjørner og mennesker i en nærbutikk i Kings Beach de siste tre ukene.

Denne, datert søndag, viser en bjørn som ligger på gulvet og spiser godteri og kjeks.

En video viser en bjørn inne i butikken 12. august, etterfulgt av en kunde som klapser til bjørnens bakside når bjørnen løper utenfor.

En video fra lørdag viser en ansatt som prøver å forhindre at en annen bjørn kommer inn i butikken, helt til bjørnen går raskt fremover og løper på den ansatte, som raskt rykker tilbake.

Den ansatte, Paul Heigh, sa: “Det var litt skummelt, ja. Jeg kommer ikke til å lyve.”

Heigh sa at dette ikke var det han meldte seg på: “Dette sto ikke i stillingsbeskrivelsen, nei, ikke i det hele tatt. Bekjempelse av bjørn sto ikke i stillingsbeskrivelsen.”

Og det er ikke bare i bensinstasjonsbutikken. En video viser en bjørn inne i et Safeway-supermarked. Det er en av de samme bjørnene som har blitt en hyppig kunde i Kings Beach-virksomheter.

Ann Bryant ved BEAR League har kontaktet begge virksomhetene om hvordan man kan forhindre flere av disse interaksjonene.

«Bjørnen skal ikke gå inn i bygninger der noen kan skyte ham eller drepe ham, eller Department of Wildlife kan drepe ham,» sa hun.

Eksperter anbefaler at bedrifter deaktiverer automatiske dører, slik at de ikke bare kan gå rett inn.