Dyrehagepersonalet er bekymret for at panda vil avvise ungen – så kicker morsinstinktet inn.

Øyeblikket pandamamma forstår at det er babyen hennes er så søtt og rørende. En mors kjærlighet er en mors kjærlighet – uavhengig av art.

Pandaer som fødes i det fri er fullstendig hjelpeløse uten moren sin. De ser heller ikke ut som de store, sorte og hvite skapningene vi kjenner dem best som.

Når pandaer blir født, er de rosa, skallede, blinde, rynkete og veier bare rundt 100 gram, noe som gjør den til en av de minste pattedyrbabyene i forhold til morens størrelse.


Problematisk pandaavl i dyrehage

Hvis en pandababy har blitt håndtert av mennesker kan det nemlig skje:

Voksne pandaforeldre vil ofte forlate sine babyer hvis babyen har en fremmed lukt på seg. Dette kan være problematisk når det kommer til pandaavl i en dyrehage.

Min Mins baby ble tatt hånd om av hennes menneskelige omsorgspersoner som hadde henne i en inkubator og holdt henne varm og god.

Selv om babyen endelig hadde begynt å spire noen hvite hår, var øynene hennes fortsatt lukket.


Likevel bedømte de ansatte det til at hun var frisk nok til å bli gjenforent med moren.

Sannhetens time – ville pandamor godta?

Bekymringen var at Min Min kunne avvise datteren sin.

Dyrepasserne var ikke sikre på om Min Min hadde fått nok tid til å knytte seg til babyen sin. I tillegg hadde hun lukten av mennesker på seg.

De bestemte seg likevel for å bringe de to sammen for å finne ut av det. Min Min ble holdt i et rom med flislagte vegger og et glatt steingulv med noen håndfull gress å spise.


Etter nødvendige kontroller blir den nyfødte pandaen gjenforent med mamma.

Og som du ser i videoen under, tar det litt tid. Det er litt frem og tilbake og Min Min virker flere ganger å være helt uinteressert.

Til slutt grep dyrepasserne inn for å gjøre Min Min litt mer komfortabel.

Morsinstinktene slår endelig inn

Etter en stund så skjer det.

Kanskje var det fordi Min Min begynte å bli lei av all den babygråten?

Hun gir i hvert fall etter og øser barnet opp i sin munn, for så å gå til hjørnet av rommet for å slå seg til ro med henne.

Hun vugger babyen i armene sine og koser med den til den slutter å gråte. Personalet drar et lettelsens sukk etter at mor og barn er offisielt gjenforent.

Se Min Mins hjertevarme gjensyn med ungen sin:

Og DEL dette med dine venner og familie.