Løveungens labber blir brukket med vilje – for at turister kan få ta selfier med ham.

Dyr er ikke rekvisitter!

De er levende vesener som fortjener kjærlighet og respekt – ikke leketøy som kan utnyttes til selfies.

En hjerteløs fotograf brakk bevisst bakbenene på en løveunge, så han ikke kunne løpe fra turister mens de poserte for et bilde med ham på en russisk strand.

Monsteret torturerte og slo ungen så den ble drevet til underkastelse og til mat fikk den bare smuler. «Han ble praktisk talt ikke matet, og av en eller annen grunn, i kulda, ble vann konstant kastet over ham,» sa Yulia Ageeva, som ledet redningen. «Dette var et virkelig helvete.»

loveunge

Foto: Karen Dallakyan

Da den hjelpeløse løven ikke lenger var til nytte for fotografen, ble han dumpet langt ute på landet og overlatt til å dø.

Redningsmenn fant løveungen nær døden bundet i en skitten, gammel låve. Simba, som han ble kalt av redningsmannskaper, ble fløyet til spesialistveterinær Karen Dallakyan, som utførte kirurgi for å prøve å reparere noen av skadene som ble gjort på ungen.

Simba begynner sakte å komme seg og er i stand til å gå igjen, men er permanent deformert på grunn av hans ekstreme og brutale overgrep.

loveunge1

Foto: Karen Dallakyan

Dallakyan sa at ungen led «et hav av smerter fra mennesker». Dessverre hevdet veterinæren at Simba ikke var den første og heller ikke vil være den siste som led for menneskers hender. «Onde fotografer brekker bein som dette slik at ville rovdyr ikke kan flykte og oppføre seg rolig på bilder [med turister].»

loveunge2

Foto: Karen Dallakyan

Vladimir Putin var så sjokkert over grusomheten at han personlig beordret en kriminaletterforskning. Saken er fortsatt under etterforskning, men forhåpentligvis vil de ansvarlige bli funnet og siktet.

loveunge3

Foto: Karen Dallakyan

Selv etter alle lidelsene som Simba opplevde fra mennesker, har han åpnet seg for redningsmannskapene og latt dem hjelpe ham å lære å gå igjen. Han løper til og med litt etter utallige timers rehabilitering. Hans bedring kan bare beskrives som et mirakel.

loveunge4

Foto: Karen Dallakyan

Simba er i gode hender og feiret nettopp sin første bursdag. Redningsteamet bortskjemte ham med et utstoppet løve-leketøy og en bursdagskake som passer for en konge. Takk til alle som er involvert i å redde og ta vare på Simba.

Se transformasjonen hans i videoen nedenfor.