Han kan ikke telle til 3, men hold et øye med hendene hans. Jeg er målløs.

Derek Paravicini er en av de utrolige menneskene som bare dukker opp en gang pr. århundre. Født nesten tre måneder for tidlig, kjempet Derek for å overleve de første øyeblikkene i livet, men gjennom flaks og tro klarte han seg.

Men det å bli født så tidlig hadde alvorlige konsekvenser for Dereks hjerne. Han lider av autisme, og foreldrene fryktet tidlig hva fremtiden ville bringe for ham. Det tok ikke lang tid for dem å innse at selv om han var litt annerledes, var han som alle andre når det gjaldt behovet for kjærlighet og å kunne nyte livet!

En dag tok de den unge gutten til en skole for elever med spesielle behov, da han plutselig hørte et piano spille i det fjerne for første gang. Han løp inn i musikkrommet hvor hans fremtidige pianolærer spilte og skjøv ham til side. Det var fra det øyeblikket han visste at pianospilling ville gjøre livet hans fullstendig.

Derek ble etter hvert stemplet som en musikalsk savant, og tok pianotimer for å lære kunsten enda bedre. Læreren hans skjønte raskt hvor utrolig begavet Dereks sinn var. Han er i stand til å bruke 100% av sin hjernekraft mens han var hyperfokusert på sin spillestil, og det tok ikke lang tid før denne pianisten viste alle at han muligens var en av de største pianospillere i historien.

Dereks sinn fungerer som et musikalsk bibliotek, i stand til å spille en sang etter å ha hørt den bare én gang. Han kan lagre en uendelig mengde sanger. Han er i stand til å spille i enhver stil, i en hvilken som helst tone og han er et perfekt eksempel på hva den menneskelige hjerne virkelig er i stand til.

Del Dereks utrolige historie med dine venner og familie.