Mann bringer inn 300 hunder i sitt eget hus for å beskytte dem mot orkanen

Da orkanen Delta herjet mot kysten av Cancun i Mexico, ble Ricardo Pimentel etterlatt med få alternativer.

Pimentel driver Tierra de Animales, et dyrereservat i utkanten av Cancun, omgitt av jungel. I ni år har han tatt vare på over 500 dyr – inkludert herreløse katter, hunder, høner, kalkuner, hester, sauer, griser, kyr og esler.

ricardo1

Instagram/Tierra de Animales

Han visste at hundehjemmene ikke var sterke nok til å stå opp mot en kategori 4-storm, så han gjorde det enhver dyreelsker ville gjort – han inviterte like så godt alle valpene inn i hjemmet sitt for en overnatting.


«Vi har to soverom, ett kjøkken og ett bad tilgjengelig for frivillige som ønsker å komme og bli her for å hjelpe oss med alt vi må gjøre,» sa Pimentel. «Vi bestemte oss for å sette nesten alle hundene inne i huset, rett og slett fordi vi ikke stoler fullt ut på krisesentrene vi har for øyeblikket fordi de ikke er orkansikre.»

ricardo2

Facebook/Tierra de Animales

Men å bringe 300 hunder inn var ingen enkel bragd. I fem timer samlet Pimentel og hans frivillige valpene og hjalp dem inn før orkanen kom i land.

«Vi måtte ta dem i bånd to og to,» sa Pimentel. «Noen av dem er redde eller vet ikke hvordan de skal gå i bånd, så et fåtall måtte vi bære til huset, men til slutt var det verdt det fordi de alle er trygge.»

ricardo3

Facebook/Tierra de Animales

Med så mange dyr i et så lite hus, forventet Pimentel at det ville bli litt rot. Men han var fornøyd da alle så ut til å komme overens.


«De var faktisk veldig veloppdragne hele natten,» sa han.

Heldigvis, da orkanen nådde dyrereservat, var den nedjustert til bare en kategori 2-storm – selv om de sterke vindene fortsatt greide å gjøre skade på eiendommen.

«Neste morgen, da orkanen sluttet, måtte vi gjøre mange reparasjoner og rense alle dyrenes områder for trær og grener,» sa Pimentel. «Så de ble i huset neste dag til 17 eller 18.»

«Selvfølgelig var det en forferdelig lukt i huset og de knuste et par ting, men det er ingenting å angre på,» la han til. «Jeg ville gjort det igjen en million ganger til hvis nødvendig.»

ricardo4

Facebook/Tierra de AnimalesPimentel jobber nå med å bygge orkansikre tilfluktsrom på sin 40.000 m² store eiendom slik at alle dyrene kan ha tilstrekkelig beskyttelse. Og han håper å ta inn enda flere dyr slik at ingen må tilbringe en natt til på gata.

For en fantastisk mann! DEL gjerne denne gladsaken med dine venner på Facebook.