Hjemløs mann brukte sine siste mynter på en lottokupong – vant Jackpot!

Han var arbeidsledig, i gjeld og klar for enda et år på Ungarns kalde gater. Så brukte László Andraschek sine siste mynter på en lottokupong. Nå har den tidligere hjemløse mannen muligheten til å inkvartere hvor som helst i hele verden, etter at han vant en av Ungarns største lottogevinster noensinne, med en premie på rundt 17 millioner kroner.

homeless

Andrascheks gevinst i september i fjor gikk ubemerket hen, inntil han gjorde en betydelig donasjon til et herberge for hjemløse denne måneden. Han sa at å kjøpe billetten var en tilfeldig beslutning ved en jernbanestasjon på vei til en workshop for rehabiliterende alkoholikere.

«Jeg hadde bare plukket ut seks tall da den kvinnelige butikkansatte minnet meg om at jeg trengte å velge et syvende», sa han. «Jeg ba henne velge 24 – det spiller ingen rolle uansett.»

Men han tok feil, og nå planlegger han å bruke gevinsten til å etablere en stiftelse for narkomane og kvinner mishandlet av sine ektemenn.

55-åringen bosatt i Györ, nord -vest i Ungarn, sa det første han gjorde var å tilbakebetale sin gjeld, før han syklet til en bilforhandler. «Når bilselgeren spurte meg hvor mye jeg var villig til å bruke, holdt jeg opp tre fingre. Ettersom jeg ankom på en sykkel antok han at dette betydde 300 000 forinter, men faktisk mente jeg 3 millioner.»

Ettersom hverken han eller konen kan kjøre vil bilen bli kjørt av hans barn.

Andraschek har siden kjøpt leiligheter til hver av sine tre barn, nedbetalt gjelden til sine slektninger og planlegger å reise til Italia. Han har aldri tidligere hatt et pass.

Han og hans kone, Aniko, sa de vil investere pengene sine forsiktig og unngå å bruke de på unødvendige sløseorgier, som så mange andre lotterivinnere. «Jeg er blitt rik, men jeg har ikke blitt en annen person. Jeg kunne kjøpt en stor TV fordi jeg har råd til det, men jeg vil ikke kjøpe tre fordi jeg har råd til det.»

Etter å ha slitt med alkoholisme, sluttet Andraschek for fem år siden, og han sier: «Nå har jeg ingen grunn til å vende tilbake».

En utrolig påminnelse om at noen ganger skjer de utroligste ting. 🙂