Denne autistiske gutten var redd for å klippe håret. Da gjorde frisøren noe som gjør foreldrene overlykkelige.

Å klippe håret kan være vanskelig og stressende for barn med autisme, fordi de lett kan bli overbelastet av alle inntrykkene. Lille Mason ble diagnostisert med autisme for noen måneder siden, og han er virkelig redd for å gå til frisøren. Men nå ser det ut som ting har forandret seg!

En frisør fra Wales, James Williams, har slitt med å pønske ut hvordan han skal klippe Masons hår i over en måned.

«Men i dag», skriver han, «har jeg endelig lyktes.»
autisme-frisør

Årsaken til problemet var at Mason aldri lot James eller noen annen frisør komme nær ørene, men løp i stedet bort. Men en dag bestemte James seg for å prøve noe nytt. Han lot Mason ligge på gulvet og leke med sin mobiltelefon, og plutselig var problemet løst. Mason kunne endelig få en skikkelig stuss.
autisme-frisør2

«Vi lå begge på gulvet i stillhet, og han lot meg klippe så mye jeg ønsket. Jeg gjorde Masons foreldre glad for at han fikk den ekstra oppmerksomheten som var nødvendig, samtidig som det ble bygget et vennskap og tillit mellom meg og Mason.»
autisme-frisør3

Via James Williams/Facebook.

Da James var ferdig med klippingen (som foreldrene var svært fornøyd med), ba James om en high-five. Men Mason var så glad at han i stedet klemte sin tålmodige frisør.

Vi synes James fortjener alle likes i verden for at han ga ekstra oppmerksomhet til et barn da han var redd og trengte det mest!

Loading...