En målbevisst katt reiste 64 kilometer for å finne igjen sin tapte familie etter en flytting

oliver katt

I håp om at hans egentlige katt, Oliver, ville komme tilbake, koste Halie Kutschers 9 år gamle sønn med en oransje katt tøykatt i flere uker.

Det unggutten ikke var klar over, var at Oliver allerede var på vei – på en over 60 kilometer gåtur, slik at de kunne gjenforenes.

katt2

Foto: Halie Kutscher

Familien Kutscher flyttet nylig fra hjemmet sitt i Bridgeport i West Virginia, til Morgantown, da de skjønte at katten deres var forsvunnet, midt oppi alt flyttesjauet. Etter et grundig søk tok de den vanskelige avgjørelsen av å dra uten ham, og lovet å dra tilbake til Bridgeport og se.

– Vi visste at vi hadde litt tid til å fortsette å komme tilbake til det gamle huset for å leite etter ham, så vi var fortsatt håpefulle. Vi ville komme tilbake dit i helgene, fortalte Kutscher til The Dodo.

Men Oliver var aldri der da familien kom tilbake.

– Sønnen min gråt ustanselig hver gang vi dro uten å ha sett ham. Det var hjerteskjærende å være vitne til, fortsatte hun.

katt3

Foto: Halie Kutscher

Kutschers håp begynte å svinne da de endelig solgte hjemmet sitt. De var klare for å ta en utfordrende prat med sønnen sin der de ville levere den fortvilende nyheten om at Oliver sannsynligvis var borte.

– Hans far og jeg ante ikke at vi måtte håndtere tapet av et kjæledyr i så ung alder.

Det var da, helt ut av det blå, at et umiddelbart gjenkjennelig sett med ører dukket opp i hagen deres.

Oliver hadde overraskende klart å finne dem.

katt4

Foto: Halie Kutscher

– Han så bare opp på oss. Så snart vi kom inn i bygningen gikk jeg ned på kne og holdt ham rett og slett mens jeg hulket og strigråt. Jeg tok ham rett inn i armene mine. Han ble værende der med meg, mens resten av familien og kjæledyrene våre samlet seg rundt ham.

Oliver hadde på en eller annen måte kommet seg hjem, helt alene, noe som senere ble bekreftet av en mikrochip-skanning hos veterinæren.

katt5

Foto: Halie Kutscher

Oliver var den samme selv etter alt han måtte ha gått gjennom.

– Han var ikke livredd, nølende eller noe. Han virket bare utslitt og glad over å være hjemme.

katt6

Foto: Halie Kutscher

Endelig kan Oliver få slappe av i sitt trygge nye hjem, etter en så utrolig lang reise. Familien hans får kanskje aldri vite hvordan den intelligente katten deres klarte å peile seg inn på rett sti for å finne dem, men de er utrolig takknemlige for at han gjorde det.