Tenåring dytter bjørn ut av hagen for å redde sin mors servicehund

Hailey Morinico tenkte ikke at hun var modig da hun dyttet vekk en bjørn for å beskytte familiens hunder.

17-åringen hørte plutselig høylytte bjeff i familiens bakgård i Bradbury, California. Det var da hun så en stor bjørn med to unger på hageveggen.

Bjørnen fektet mot Haileys mors tjenestehund, som hadde stormet bort til bjørnen. Familiens tre andre hunder begynte å bjeffe og løp hektisk rundt i hagen. Hailey sa at «hennes beskyttende instinkter tok overhånd» og hun sprang bort til mammabjørnen og dyttet henne ned fra veggen. Hun tok raskt tak i en av hundene og løp inn i huset, mens de andre hundene fulgte etter henne.

Det skumle møtet ble fanget på overvåkingskameraer:


Hailey fortalte ABC 7 News etterpå at hun ikke først hadde gjenkjent dyret som en bjørn, ettersom hun var så innstilt på å redde hundene.

– Helt ærlig, jeg visste ikke at det var en bjørn før rett etter at jeg dyttet den. Jeg registrerte ikke i hodet mitt at det var en bjørn, så hun.

Alt hun tenkte på var å beskytte hunden. Haileys mor, Citlally Morinico, ble forferdet da hun så hva datteren hadde gjort. Hun la ut videoen på Facebook hvor den raskt gikk viralt. Citlally skrev:

“Barnet mitt Hailey reddet nettopp hunden vår med supermenneskelig styrke. For meg er det et av de skumleste øyeblikkene i hele mitt liv.”

Hailey sier at hun forstuet fingeren og har noen få skrapemerker, men ellers går det bra. Hundene er uskadd.

Det er tydelig fra videoen at alle involverte parter – hunder, bjørner og mennesker – bare prøvde å beskytte familiene sine. Dyrelivseksperter anbefaler ofte å bruke en eller annen form for støyemakere for å skremme en bjørn bort i stedet for å nærme seg en, for å unngå å bli alvorlig skadet. Heldigvis ble ingen alvorlig skadet i dette møtet.