Utrolig! Heltehund reddet kvinnes liv med Heimlich-manøveren.

nell1

Da Lesley Hailwood satt fast en sjokoladebit i halsen, kom hunden hennes, Nell, til unnsetning og trykket henne på brystet. Nells raske reaksjon reddet Hailwoods liv.

Nell trenes opp til å bli en førerhund, og i denne perioden bor hun med Hailwood. Selv om hun nesten har fullført treningen sin, gjorde Nell noe på nyttårsaften som hun ikke er opplært til å gjøre.

Nell hadde sovnet da Hailwood tok en sjokolade og spiste den. Sjokoladen ble sittende fast i luftrøret hennes og uansett hva hun gjorde, fikk hun den ikke ut. Mens hun kveltes kom hun seg inn i stuen hvor Nell sov.

nell2

«Hun hadde tydeligvis hørt meg og hoppet opp, løp forbi meg og opp i sofaen, som ikke er hva hun pleier å gjøre i det hele tatt,» sa Hailwood.

Med bakbeina på sofaen traff Nell med forbeina direkte på brystet til Hailwood. Virkningen ble at sjokoladen løsnet og reddet Hailwoods liv.

Hailwood er fortsatt overrasket over Nells heroiske handlinger.

nell3

«Jo mer jeg forteller historien jo mer jeg lurer på hvordan hun visste hva hun skulle gjøre,» sa Hailwood. «Det var momentant, hun fikk ikke panikk eller noe. Det var umiddelbart.»

Det vil være vanskelig for Hailwood å skilles med Nell når hun er ferdig med treningen sin, men Nell vil definitivt ikke bli glemt av Hailwood.

«Jeg skulle ønske jeg kunne beholde henne. Det vil ikke skje. Hun er nødt til å gjøre jobben hun har trent til å gjøre,» sa Hailwood. «Men på grunn av det hun har gjort hun vil alltid være spesiell for meg.»

Det er kanskje ikke rart de kaller hunder menneskets beste venn? 🙂

Kilde.