Millie var strandet i farlig myrområde – hvordan disse folkene reddet henne? GENIALT.

Man kan gjerne lokke med en godbit for å få en hunds oppmerksomhet, men å lokke den med en godbit fra en drone for å redde hundens liv? Den var ny for meg!

Redningsfolk som prøvde å redde Millie, en 3 år gammel Jack Russell Terrier, måtte ty til å dingle en pølse fra en drone for å lokke hunden i sikkerhet etter at hun sto i fare for å drukne.

Den «gale idéen» kom etter at tiden begynte å renne ut for å redde Millie fra det stigende havet etter at hun hadde vandret ut på myrområdene et sted i Hampshire, England.

Fast i farlig myrland

millie myrflate
I flere dager hadde Millie unndratt politifolk, brannmenn og kystvakter, som alle hadde forsøkt å finne og redde henne etter at hun hadde snappet ut fra båndet og rømt fra eieren sin 13. januar 2022.

Denmead Drone Search & Rescue hadde blitt tilkalt av Millies eier for å hjelpe like etter at Millie hadde forsvunnet og blitt oppdaget på myrområdene nær Emsworth.

Men det myrlendte landet gjorde det umulig for dem å følge etter, så de kontaktet Solent Coastguard, som satte inn Mud Rescue-teamene sine. Mud Rescue er utstyrt med spesialutstyr for å kunne krysse det myrlendte terrenget.

Dagen etter ble Millie igjen oppdaget i myrlandet. Etter noen timers forsøk klarte hverken kystvaktteamet eller droneteamet å finne henne.

På dag tre sendte Denmead Drone Search & Rescue opp en drone igjen og klarte endelig å finne henne. De skrev på Facebook at hun så «veldig rolig ut på myrlandet».

Etter at en idé om å sende ut et bur ble nedstemt, sendte de noen frivillige ut i kajakker, men Millie hadde forflyttet seg til et utilgjengelig hjørne av myra. Millie ville bare gå på de gresskledde delene, ikke de gjørmete delene.


Etter å ha snakket med noen lokale eksperter, fikk teamet imidlertid noen dårlige nyheter.

Ville trolig ha druknet

«Hvis hun ikke ble reddet i løpet av noen timer, ville hun bli avskåret, og området hun var i under vann, med høy sannsynlighet for drukning. Vi måtte tenke raskt, en av våre fullt kvalifiserte dronepiloter foreslo å feste mat til dronen for å prøve å lokke henne ut av fareområdet.»

Droneteamet gjorde noen raske beregninger og fant ut det skulle gå bra å feste en pølse til dronen. En lokal beboer som bor på stranden leverte pølsen. Chris Taylor, lederen av Denmead Drone Search and Rescue-teamet fortalte BBC at «Kvinnen kokte den til oss, og vi festet den med hyssing.»

– Jeg vil si at Millie var i ganske stor fare, sa Elliott Exton til CBC As it Happens, og forklarte videre at vannet som ville komme inn igjen var en stor risiko for henne, og at «det er et slags mirakel at hun har overlevd så lenge allerede».

Så de fløy dronen ut til Millie i håp om det beste. «Vi trodde ikke det ville fungere, men det gjorde det,» skrev gruppen på Facebook.

«Vi klarte å lokke Millie 300 meter over i en sikkerhetssone. Heldigvis ble hun værende i det området, så vi hadde forhindret henne i å drukne.»

Taylor sa at de var lettet over å ha fått henne i sikkerhet og at «dette hadde de aldri prøvd før!»

– Hvis vi ikke hadde fått henne bort fra det området, ville tidevannet ha kommet inn, og hun ville ha stått i fare for å drukne, sa han og forklarte at pølsene var siste utvei, siden de ikke kunne nå henne med kajakk eller på noen annen måte.

Da natten falt på, visste teamet i det minste at Millie var i et trygt område, men de kunne fortsatt ikke komme til henne. De skulle snart finne ut at Millie hadde sklidd ut igjen på et område med veier.

…men Millie vandret videre

Dagen etter ble Millie sett på en vei, men redningsmannskapet hadde vanskelig for å komme til henne fordi hun var veldig skremt.

Til slutt ble hun sett gående rundt i et industriområde. Da ble familien hennes bedt om å dra til området. Emma Oakes, Millies eier, ba faren om å gå, og han tok med sin egen hund, Jasper.

Millie kjente dem straks igjen. Hun kom da «spurtende opp til eierens far og hunden hans, med halen logrende – glad som en lerke», skrev Denmead Drone.

«Millie ble umiddelbart sikret i bilen.»

«Pølser er favorittmaten»

Den glade eier, Emma Oakes, følte en enorm lettelse og takknemlighet for alle menneskene som er involvert i Millies redning:


– Lettelsen bare strømmet over meg. Det var bare helt fantastisk å ha henne hjemme, sa hun til The Guardian. Og hun er ikke overrasket over at pølser spilte en rolle i Millies tilbakekomst.

– Millie liker virkelig mat, og hun vil spise alt du gir henne… rå gulrøtter, agurk – men det er klart hun foretrekker kjøtt, så pølser var nok det beste hun kunne ha blitt lokket med.

Når det gjelder den ukonvensjonelle teknikken, sier Denmead Drone Search and Rescue at de kan vurdere å bruke pølser igjen hvis situasjonen tilsier det.

↓ Del denne fantastiske gladsaken med dine venner i dag! ↓