Det var et skrikende behov i lokalsamfunnet… Så hver natt åpner kirken dørene og gjør DETTE.

Hjemløshet er et problem rundt om i verden som ganske enkelt ikke kan ignoreres.

I noen byer er det nesten en epidemi. San Francisco er en slik by, med hele 7000 mennesker som sies å være hjemløse i gatene. Dette setter den såkalte “City of Love” i den nasjonale topp ti for hjemløs befolkning.

Heldigvis gjør noen gode samaritaner og mennesker med gullhjerter alt de kan for å avhjelpe den desperate situasjonen.

«Kirkens nødhjelp»

Desperasjon kan til tider føre til desperate tiltak. Dessverre betyr San Francisco sin høye hjemløshet at kriminaliteten også øker.

Men bare de velstående har råd til bolig; det sies at for å bo komfortabelt i San Francisco, trenger du en enorm årlig inntekt på $123000 dollar – tilsvarende 1,2 millioner kroner. Dermed blir tusener igjen til å streife rundt i gatene uten tak over hodet, mat eller mulighet til å kle seg tilstrekkelig.

Heldigvis tar noen gode samaritanere grep. Gubbio-prosjektet har et tydelig oppdrag: å bidra til å gi hjemløse steder hvor de kan sove og spise. Disse stedene rommer i gjennomsnitt 225 hjemløse om natten, ber ikke folk om å sjekke inn og gir mat og ekstra pleie og behandling til de utsatte.

Gubbio-prosjektet utføres av to kirker: Saint Boniface Church og Saint John’s Apostical Church. Begge steder tilbyr konsekvent omsorg og vennlighet. Nedenfor kan du se en video om prosjektet:

Del denne artikkelen for å minne alle om viktigheten av å hjelpe de mest utsatte medlemmene i samfunnet vårt. De hjemløse må ikke avhumaniseres eller ignoreres.